Eiropas čempionāta vieglatlētikā šķēpmešanas finālā iekļuvuši ventspilnieks Ēriks Rags un Ainārs Kovals, bet Vadimam Vasiļevskim savainojuma dēļ neizdevās sasniegt pat 70 metru atzīmi, un vien 23. vieta. Fināls šovakar pulksten 21.05.

Ērikam Ragam pēc pirmajiem diviem metieniem rezultāta nebija, bet trešais metiens lidoja 78,45 metrus tālu. Kvalifikācijas norma (81 metrs) gan netika sasniegta, tomēr tas bija gana labs rezultāts, lai vieta divpadsmitniekā būtu praktiski nodrošināta.

Tā arī bija – Raga rezultāts bija septītais labākais.

Finālā iekļuva arī A grupā startējušais Ainārs Kovals, kuram kopsummā pat ceturtais tālākais metiens. 12. vietas rezultāts bija tikai 76,69 metri (tik tālu šķēpu raidīja krievs Sergejs Makarovs), bet vistālāk aizmeta somu sportisti Tēmu Virkala un Tēro Pitkemaki, bez kuriem kvalifikāciju izpildīja arī vācietis Matiass de Zordo. Pamatsacensībās iekļuva arī divi no trim čehu šķēpmetējiem, turklāt abi - Viteslavs Veselijs un Petrs Frīdrihs - uzrādīja pilnīgu vienādu rezultātu, 77,56 metri. Toties Ukraina būs pārstāvēta ar trīs sportistiem.

Bijušais Latvijas rekordists šķēpa mešanā Ēriks Rags pēc kvalifikācijas pārvarēšanas Eiropas vieglatlētikas čempionātā pauda gandarījumu par iznākumu, vienlaikus piebilstot, ka dažādu iemeslu dēļ viegli nav gājis.

"Tālāk esmu ticis, nav pamata būt neapmierinātam, bet gāji smagi. Pirmie divi metieni nebija ne tehniski, ne citādi labi. Iztērēju lieku nervu un arī fizisko enerģiju. Trešais bija "ir, ir, nav, nav" – tikpat labi varēja neizdoties arī tas. Vējš bija diezgan nepateicīgs, pūta no kreisās puses, kas tiem, kas met ar labo roku, ļoti nepatīk, turpretī kreiļiem tas ir labākais, kas var būt," sacīja Rags, kurš arī piebilda, ka tieši vējš esot vainojams kvalifikācijas pieticīgajos rezultātos. "Tas bija viens no galvenajiem iemesliem."

Šķēpmetējs atzina, ka tagad galvenais koncentrēties šovakaram, lai gan ne viss ir kārtībā ar veselību: "Tāpat viss sāp, metu ar pretsāpju līdzekļiem, Ahillejs man jau vairākus gadus ir hroniskā kaite... Kaut kā jau pamest var."

Tāpat Rags piebilda, ka šķēpmešanu vēl nedomā mest pie malas un centīsies tikt arī uz 2012. gada Londonas olimpiskajām spēlēm: "Tāpat nevienu savā vietā nelaidīšu. Ja jaunie čaļi būs pārāki, OK, lai brauc. Viss atkarīgs no viņiem pašiem. Līdz Londonai es vēl noteikti esmu gatavs sportot."

sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: