Vācu partneriem līdz šodienai Finanšu ministrijā jāiesniedz ticams plāns Ventspils TEC būvniecības finansēšanai. 

Tikmēr augošās mazuta cenas pilsētu spiež meklēt tūlītējus risinājumus pārejai pilsētas apkurē uz šķeldu.

Visi termiņi, kas tika noteikti kā galējie, lai nepazaudētu Eiropas līdzfinansējumu Ventspils TEC projektam, ir pagājuši. Tomēr oficiāli 34,6 miljonu eiro zaudējums vēl netiek atzīts. Finanšu ministrija informē, ka vāciešiem līdz šai ceturtdienai jāiesniedz izvērsta informācija par naudas pieejamību gadījumā, ja valsts projektā ienāks kā galvotājs.

Taču izskatās, ka kopuzņēmuma Ventspils energo dalībnieka Stadtwerke Flensburg plāniem neviens lāgā vairs netic, un pat ja ticētu – pilsēta vairs nevar gaidīt. Ventspili pie sienas piespiedis dramatisks mazuta cenas lēciens.

Uzņēmuma Ventspils siltums valdes priekšsēdātāja Vita Maula stāsta, ka pēdējais mazuta sadārdzinājums sasniedzis 16%. Bet pret apkures tarifā iestrādāto kāpums ir vēl lielāks – aptuveni 27%. Neko nedarot, iedzīvotājiem tas nozīmētu nopietnu apkures sadārdzināšanos rudenī.

Tāpēc pašvaldība nolēmusi izpētīt iespējas pārejai no mazuta uz biomasu. Šim nolūkam konkursa kārtībā tiks pieaicināta konsultāciju kompānija. Par konkrētām summām, kas būs nepieciešamas apkures iekārtu nomaiņai Vita Maula pagaidām atturas spriest. Visticamākais runa būs par cipariem ar sešām nullēm, taču citas izejas neesot.

MAZUTS

Tarifā Ls 181

Faktiski Ls 230

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: