Ventspils pilsētas domes izpilddirektora vietniece, Attīstības pārvaldes vadītāja Kristīne Krasovska atzīst, ka pašvaldības investīciju projekti atzīti par kvalitatīviem un ekonomiski pamatotiem ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas Komisijas institūcijās.

Par to liecina Eiropas Komisijas (EK) šā gada 25. augusta lēmums par Kohēzijas fonda finansējuma – vairāk nekā 16 miljonu latu – piešķiršanu Ventspils ostas infrastruktūras attīstības projektu līdzfinansēšanai.

Lai arī Eiropas Komisija Ventspils ostas infrastruktūras attīstības projektu vērtēja vairāk nekā gadu, pēc vairākkārtējām Ventspils brīvostas vadības, Satiksmes ministrijas un Eiropas Komisijas ierēdņu tikšanās reizēm Briselē un detalizētas argumentācijas prezentēšanas tā atzina, ka projekts ir apstiprināms. Līdz ar to nākamo trīs gadu laikā Ventspils ostā taps divas jaunas piestātnes un terminālis, kas gan nostabilizēs Ventspils ostas kā lejamkravu pārkraušanas vietas pozīcijas, gan ļaus spert nozīmīgu soli kravu apgrozījuma palielināšanā Ventspilī.

Minētais liecina, ka Ventspils pašvaldība nekādā veidā neietekmē nevienu no institūcijām Eiropas Savienības (ES) finansējuma piešķiršanai Ventspils projektiem. ES fondu finansējuma piesaiste ir mērķtiecīgs un profesionāls Ventspils pilsētas pašvaldības darbs, kas tiek īstenots, rūpīgi plānojot un izsverot visus tehniski ekonomiskos un sociālos aspektus, kā rezultātā tiek sagatavots kvalitatīvs projekts.

Detalizēti un argumentēti izstrādātu projektu, tādu, kurš atbilst visiem projektu izvērtēšanas kritērijiem, nav pamata noraidīt, lai arī kādi politiskie strāvojumi būtu!

Ventspils pilsētas pašvaldība īsteno saimnieciski vadītu politiku. Pamatnosacījumi, kas nodrošina pozitīvu projektu vērtējumu no vērtētāju puses, pirmkārt, ir vajadzību noteikšana un plānošana, bet otrkārt – brīvo finanšu līdzekļu plānošana pašvaldības budžetā, kas ļauj nodrošināt nepieciešamo finansējumu gan projektu priekšfinansējumam, gan līdzfinansējumam.

Pašvaldība investīcijas un pilsētas attīstību plāno, ilgtermiņa skatījumā analizējot:

• investīciju atmaksāšanos, piemēram, energoefektivitātes projektos;

• uzņēmēju vajadzības, piemēram, infrastruktūras projektos, nodrošinot publisko komunikāciju un pilsētas pieejamību (ielu infrastruktūra);

• iedzīvotāju vajadzības (izglītības iestādes, ūdensapgāde, veselības infrastruktūra – slimnīca, poliklīnika u.c.).

Īpaši tiek domāts par jaunu darba vietu radīšanu, sniedzot atbalstu gan esošo, gan jaunu ražošanas uzņēmumu attīstībai Ventspilī. Rūpējamies, lai būtu kvalitatīva dzīves telpa mūsu iedzīvotājiem un pievilcīga vide uzņēmējdarbībai.

Par Ventspils pilsētas ilgtermiņa plānošanu liecina arī fakts, ka Ventspils šobrīd ir vienīgā pilsēta valstī, kas izstrādājusi savu attīstības stratēģiju 2014.–2020. gadam, lai gan valsts līmenī vēl nav pat uzsākts darbs pie Nacionālā attīstības plāna 2014.–2020. gadam. Mēs esam izvirzījuši mūsu pilsētas attīstības mērķus un mērķtiecīgi strādāsim, lai tos sasniegtu!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: