Piektdien, 22.novembrī tiks iemūrēta vēstījuma kapsula pēc Ventspils brīvostas pārvaldes pasūtījuma būvētās ražošanas ēkas Ganību ielā 103, pamatos. Par topošās ēkas nomu noslēgts līgums ar uzņēmumu ''Ultraplast EU'', kas jau pēc gada varēs sākt darbu Ventspilī.

4100 kvadrātmetru lielā ražošanas ēka Ganību ielā 103 ir viena no trim ražošanas ēkām, kas šobrīd tiek būvētas Ventspils brīvostas industriālajā teritorijā. Topošā ēka atrodas Ventspils lidostas industriālajā zonā, kur jau strādā tādi uzņēmumi kā ''Malmar Sheet Metal'' un ''Bucher Municipal''.

Līdz ar jaunās ēkas būvniecību Ventspils brīvostas pārvaldei radās iespēja piesaistīt darbam Ventspilī jaunu investoru - SIA ''Ultraplast EU'', kas vēlas Ventspilī izveidot polikarbonāta lokšņu ražotni. Uzņēmums sākuma stadijā plāno saražot 1200 tonnu produkcijas gadā, bet pie pilnas jaudas - 5000 tonnu produkcijas gadā. Saražoto produkciju plānots realizēt Eiropas tirgū. Iesākumā plānots radīt desmit, bet, strādājot ar pilnu jaudu, 45 - 50 jaunas darba vietas. SIA ''Ultraplast EU'', plānojot ieguldīt iekārtās līdz 12 miljoniem eiro, arī papildinājis to uzņēmumu skaitu, kas kvalificējies speciālās ekonomiskās zonas sniegto priekšrocību izmantošanai.

Līgums par ēkas būvniecību noslēgts ar SIA ''Ostas celtnieks'' par 4,1 miljonu eiro. Ēkas celtniecību ar 1,2 miljoniem eiro līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds. Būvdarbus plānots pabeigt nākamā gada vidū.

Svinīgais pasākums notiks plkst. 14, kurā piedalīsies Ventspils pilsētas domes, Ventspils brīvostas pārvaldes, nomnieka un būvuzņēmuma pārstāvji, aicināti arī citi interesenti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: