Ventspilī viesojās LR Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts sekretāra vietnieks, Sporta departamenta direktors Edgars Severs un Sporta departamenta direktora vietniece sporta izglītības un attīstības plānošanas jautājumos Anda Mičule, kā arī Latvijas Olimpiskās komitejas un Latvijas Olimpiskās vienības pārstāvji, kuri tikšanās laikā vērtēja augstas klases sagatavošanas centra pilotprojekta norisi.

Sanāksmi ar uzrunām atklāja Ventspils pilsētas domes vadības pārstāvji Jānis Vītoliņš un Guntis Blumbergs, bet ar augstas klases sportistu sagatavošanas centra darbību klātesošos iepazīstināja sporta skolas Spars direktors Viktors Zujevs. Pasākumā piedalījās Sporta pārvaldes vadītāja Daina Paipala un Olimpiskā centra Ventspils valdes priekšsēdētājs Uldis Boitmanis, kā arī augstas klases sportistu sagatavošanas centra audzēkņi un treneri.

Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvji atzina, ka pilotprojekta ietvaros Ventspilī sportistiem ir augsti sasniegumi, īpaši labi rezultāti ir svarcēlājiem. Piešķirtais finansējums 2015. un 2016. gadā ļāvis svarcēlājiem Rebekai Kohai un Artūram Plēsniekam piedalīties Olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro un izcīnīt 4. un 8. vietas, kā arī šorttrekistam Kārlim Krūzbergam piedalīties Pasaules jaunatnes olimpiskajās spēlēs, izcīnot 3. vietu stafetes slidojumā. Bet 2017. gadā piešķirtais finansējums devis iespēju mūsu sportistiem Rebekai Kohai un Ritvaram Suharevam Pasaules junioru čempionātā izcīnīt 1. un 4. vietas, kā arī šorttrekistam Robertam Jānim Zvejniekam ISU Pasaules junioru čempionātā izcīnīt 15. vietu un 1. vietu Eiropas junioru kausa finālā, kā arī pārējiem sportistiem augstvērtīgi gatavoties galvenajām sacensībām.

Augstas klases sportistu sagatavošanas centra pilotprojekts ar 18 audzēkņiem Ventspilī norisinās no 2015. gada 1. septembra līdz 2017. gada 31. decembrim. Pilotprojekta īstenošanai Ventspilī Izglītības un zinātnes ministrija piešķīrusi 315 000 EUR. Pilotprojekta ietvaros tiek sagatavoti trīs sporta veidu sportisti: šorttrekisti, vieglatlēti un svarcēlāji.

Sportistu sagatavošanas centra izveidošanas mērķis ir pilnveidot kvalitatīvu augstas klases sportistu sagatavošanas sistēmu Latvijā, nodrošinot priekšnoteikumus starptautiski konkurētspējīgu sportistu attīstībai, kā arī nodrošināt izcilus sasniegumus sportā ilgtermiņā, efektīvi izmantot sportistu resursus un izveidoto sporta infrastruktūru.

Augstas klases sportistu sagatavošanas centra audzēkņi dzīvo Olimpiskā centra Ventspils viesnīcas sporta internātā, kur tiek nodrošinātas kvalitatīvas un pilnībā aprīkotas istabiņas, veļas mazgāšana, virtuve un sporta internāta administratoru uzraudzība, sportistiem tiek nodrošināts sabalansēts un daudzveidīgs ēdiens. Olimpiskā centra Ventspils sporta bāzes atbilst kvalitatīva mācību-treniņu procesa nodrošināšanai un augstas klases sportistu izaugsmei nepieciešamajām prasībām ar atbilstošu aprīkojumu un inventāru.

Ventspils pašvaldība ir ierosinājusi turpināt projekta Augstas klases sportistu sagatavošanas centrs darbību Ventspilī un izskatīt iespēju palielināt sportistu skaitu un sporta veidu dažādību.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Gunārs Pētersons 22.09.2017, 13:01:46

    Der tikai atcerēties, ka bez svarcelšanas vieglatlētiem un šortrekistiem mums ir arī citi sportisti ar izciliem sasniegumiem, kuru treneriem un pašiem audzēkņiem ir nepieciešams atbalsts.

  • 0
    Sporta pārvalde 25.09.2017, 10:41:01

    Lai sekmētu augstas klases sportistu rezultātu izaugsmi, Ventspils pilsētas pašvaldība finansiāli atbalsta augstas klases sportistu sagatavošanas programmu, kurā iekļauti 34 sportisti, piešķirot Ventspils pilsētas pašvaldības finansējumu vairāk kā 80 000 euro. Šīs programmas nozīmīgumu pierāda Ventspils atbalstīto sportistu dalība Olimpiskajās spēlēs, pasaules un Eiropas čempionātos. 2016.gada Riodežaneiro Olimpiskajās spēlēs piedalījās 10 Ventspils pašvaldības atbalstītie sportisti, visaugstākos sasniegumus izcīnīja svarcēlāja R.Koha (4.vieta). Ar programmas atbalstu sportistiem tiek nodrošināts mācību - treniņu darbs un dalība sacensībās.

  • 0
    Latvija pāri visām! 25.09.2017, 20:24:36

    Bijusi nebijusi tā augstā klase. Lai paši gādā līdzekļus saviem hobijiem.
    Lūk, atbalsts bērnu un jauniešu sportam - cita lieta!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: