Arī svētku noskaņā darbs brīvostas uzņēmumos turpinās. Viens no brīvostas teritorijas uzņēmumiem – Ventspils elektronikas fabrika – sāk jauna produkta ražošanu Ventspilī, palielina jaudu un līdz ar to meklē darbiniekus. Kopumā uzņēmumā šobrīd ir vairāk nekā divdesmit vakanču.

Kā stāsta Ventspils elektronikas fabrikas personāldaļas vadītāja Benita Vāvera, līdz ar darbības paplašināšanu Ventspilī un pāreju uz divdesmit četru stundu darba laiku elektronikas uzņēmums meklē jaunus darbiniekus. Turklāt vajadzīgi ne vien ražošanas darbinieki, bet arī iekārtu inženieri un operatori. Līdz ar to iespēja iegūt darbu modernā, dinamiskā ražošanas uzņēmumā, kas piedāvā stabilu atalgojumu un sociālās garantijas, ir ne vien tiem, kam ir augstākā izglītība un inženiera diploms, bet arī tiem, kuriem ir atbilstošas rakstura īpašības un iegūta vidējā izglītība.

 

Tā kā darbinieki atbilstoši uzņēmuma specifikai tiek apmācīti uz vietas te pat Ventspils ražotnē vai arī SIA Hanzas elektronika ražotnē Ogrē, iespēja iegūt darba vietu ir arī tiem, kuriem nav specifisku zināšanu vai darba pieredzes līdzīgā amatā. Vāvera atklāj, ka kandidāti tiks izvērtēti pēc viņu personīgajām īpašībām, jo darbs elektronikas ražotnē prasa pacietību, rūpību, akurātu, precīzu attieksmi pret darbu un labu redzi, jo galvenie darba uzdevumi ražošanas darbiniekiem ir komponentu salikšana uz iespiedshēmām, mehāniskā montēšana, skrūvēšana, produkta vizuālā pārbaude, labošana un testēšana. Jāprot precīzi izpildīt instrukcijas.

 

Vāvera jau iepriekš atklāj, ka bieži vien tieši darbinieku atlases testos precīza instrukciju «lasīšana» ir tā, ar ko pretendenti netiek galā. Tādēļ Ventspils elektronikas fabrika no nākamajiem darbiniekiem gaida nevis specifiskas zināšanas, bet rūpību un precizitāti. Tāpat prasība kandidātiem ir labas latviešu valodas zināšanas un orientācija uz augstu darba kvalitāti. Uzņēmums savukārt piedāvā labus darba apstākļus, stabilu atalgojumu, sociālās garantijas, apmācību un darba vietu uz nenoteiktu laiku. Tiem darba meklētājiem, kuriem šis amata apraksts liekas atbilstošs rakstura īpašībām, vēl aizvien ir iespēja sūtīt savu CV uz e-pasta adresi benita.vavera@hansamatrix.com vai arī pa pastu, adrese – Kaiju iela 9, Ventspils, LV-3602. Ja gadās iet garām, var to iemest turpat uzņēmuma pastkastītē, kas atrodas pie Ventspils Augsto tehnoloģiju parka vārtiem. Pieteikumi tiek gaidīti līdz š.g. 28. jūlijam. Tie, kuri izturēs pirmo atlases kārtu, tiks aicināti uz interviju un testa izpildi.

 

Turklāt uzņēmums šobrīd meklē arī inženierus, kuri programmē iekārtas, un iekārtu operatorus, kam tās jāapgādā ar nepieciešamajām komponentēm un jāuztur darba kārtībā. Tāpat līdz ar darbības paplašināšanu radusies nepieciešamība pieņemt darbā materiālu iepircējus. Inženieriem gan nepieciešama atbilstoša augstākā izglītība, taču uz iekārtu operatoru vietu var pretendēt arī tie, kuriem ir saprašana par tehniku un tehniskā domāšana, atklāj Vāvera. Uzņēmumā jau šobrīd strādā aptuveni septiņdesmit darbinieku un esošās telpas Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā tiek noslogotas pilnībā.

 

Jāpiemin, ka vakances šobrīd ir ne vien Ventspils elektronikas fabrikā, bet arī nodibinājumā Ventspils Augsto tehnoloģiju parks.

 

Savukārt pēc Accenture Latvijas filiāles pieprasījuma tehnoloģiju parks aicina darbā iOS komandas vadītāju Ventspilī. Accenture ir starptautisks vadības konsultāciju, tehnoloģisko pakalpojumu un ārpakalpojumu uzņēmums. Tā filiāle Latvijā jau nodarbojas ar IT konsultācijām – dažādu programmu nodrošinājumu izstrādi, ieviešanu un uzturēšanu. Pasaulē Accenture strādā vairāk nekā 200 000 darbinieku, savukārt Latvijā – vairāk nekā 400. Starp tā klientiem ir tādi plaši pazīstami uzņēmumi kā Nokia, BMW, Nokia Siemens Networks, Vodafone un citi. Šobrīd uzņēmums izskata iespēju izveidot Ventspilī pārstāvniecību, pamatojot to ar informācijas tehnoloģiju speciālistu pieejamību Ventspils Augstskolā un kvalitatīvu infrastruktūru. CV vēl līdz rītdienai var sūtīt uz e-pasta adresi agita.kuze@accenture.com.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: