Nedēļas nogalē brīvosta uzņēma arī ASV studentu delegāciju. Viņus uz Ventspili atveda Latvijas Jūras akadēmijas pārstāvji, bet pie mums laipni uzņēma Ostas kapteiņa dienests.

Studentu delegācijai no Ņujorkas valsts universitātes iepazīt Latvijas ostas, kultūru, sociālekonomisko situāciju un tranzītbiznesa specifiku palīdz arī studenti no Latvijas Jūras akadēmijas. Studenti, kas viesojās Ventspilī, studē starptautisko tirdzniecību un transportu, tādēļ arī ārvalstu pieredzes apmaiņas braucieni tiem lieti noder – lai izprastu pasaules tranzīta tirgu un specifiku.

Ņujorkas valsts universitātes Jūras koledžas profesors Roberts Edmonds stāsta, ka, lai arī viņš Latvijā jau viesojies pirms trim gadiem, tomēr Ventspils ostu apmeklē pirmo reizi un ir pārsteigts par tās attīstīto materiāli tehnisko bāzi, infrastruktūru, kā arī par pilsētas kopējo attīstības līmeni. Edmonds pat velk paralēles starp Ventspils ostu un lielo Ņujorkas/Ņūdžersijas ostu, stāstot, ka, tāpat kā Ventspilī, arī tā saaugusi kopā ar pilsētu, līdz ar to aktuālas ir vienas un tās pašas problēmas, tostarp vides jautājumi.

Vienoti ir ostas un pilsētas kopējās infrastruktūras jautājumi. Arī Ņujorkas/Ņūdžersijas ostas pārvalde strādā ciešā sadarbībā ar pašvaldību un veic nozīmīgus ieguldījumus infrastruktūrā. Edmonds neslēpj, ka mūsdienu globālās ekonomikas apstākļos izaicinājums ir noturēt ASV ostas vietējās pārvaldes rokās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: