Ventspils brīvostas pakalpojumus un tās prāmju satiksmi aktīvi izmanto Rīgas cirks. Stena Line prāmji caur Ventspils ostu nogādā Latvijā arī četrkājainos māksliniekus kopā ar dresētājiem un apkalpojošo personālu. Par to stāsta izrāžu tehniskais direktors Kristaps Pavlovs.

Cik bieži Rīgas cirks izmanto Ventspils ostas pakalpojumus zvēru transportēšanai?

– Cirka programmas tiek atjaunotas ik pēc diviem mēnešiem. Aptuveni pēc tāda paša laika mākslinieki kopā ar zvēriem pamet Latviju, taču viņu vietā ierodas citi. Pēdējā laikā Rīgas cirks arvien vairāk sācis sadarboties ar Eiropas māksliniekiem, kuriem vieglāk pie mums nokļūt, pateicoties bezvīzu režīmam. Rīgas cirks noslēdzis līgumu ar prāmju operatoru Stena Line; esam apmierināti ar šo sadarbību – draudzīgā kompānija vienmēr ir pretimnākoša, piedāvājot atlaides.

 

Vai Rīgas cirks šogad jau ir izmantojis ostas pakalpojumus?

– Šogad Rīgas cirkā ieradās mākslinieki no Vācijas ar tīģeriem un lauvām. Mums bija izdevīgāk, lai viņi Latvijā ierastos tieši caur Ventspili. Tomēr tajā laikā jūrā bija spēcīgs vējš, tāpēc prāmju operators nolēma sūtīt zvērus uz Liepāju ar lielāku prāmi. Iespējams, tas tika darīts zvēru transportēšanas drošības apsvērumu dēļ. Nevajadzētu aizmirst, ka zvēri visu ceļu atrodas uz automašīnu klāja, taču ir jābūt pieejai tiem, lai pavadošie darbinieki varētu tos pabarot. Pagājušā gada beigās Ventspilī no Nīneshamnas ieradās pieci Indijas ziloņi, kas uzstājās Rīgas cirkā.

 

Kad atkal Ventspils ostā varētu ierasties četrkājainie pasažieri?

– Iespējams, nākamnedēļ Latvijas klauni Jekaterina Mihailova un Genādijs Kantarovičs dosies ar cirka sunīšiem vasaras sezonā uz Skandināviju. Rudenī sāksies jauna sezona Rīgas cirkā, tad arī gaidīsim jaunus māksliniekus ar zvēriem, kuri iebrauks Latvijā caur Ventspili.

 

Vai sadarbība ar Ventspils brīvostu veidojas veiksmīgi?

– Nekādu problēmu mums Ventspils ostā nekad nav bijis, kaut gan, lai transportētu zvērus, vienmēr ir jāievēro īpaši nosacījumi. Tieši otrādi – mēs Ventspils ostā vienmēr saņemam atbalstu un palīdzību, ja tāda ir vajadzīga. Pirms trīs gadiem no Vācijas uz Rīgu devās ziloņi. Prāmis Ventspils ostā ieradās ar nokavēšanos – ziloņi ieradās no rīta, bet tās pašas dienas vakarā tiem jau vajadzēja uzstāties cirkā. Lūdzām Ventspils brīvostas pārstāvju palīdzību, lai pēc iespējas ātrāk nogādātu ziloņus Rīgā. Pēc ostas vadības lūguma Ventspils pašvaldības policija ātri atrada ostā mašīnu ar ziloņiem un pavadīja to līdz Ventspils robežai, lai četrkājainie mākslinieki ātrāk varētu nokļūt Rīgā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: