Ņemot vērā dažādus ieteikumus un ierosinājumus, apstiprinātas pilsētas teritorijā kopjamo zālienu robežas.

Izstrādājot jaunos Ventspils pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas noteikumus, vairakkārt nācās saskarties ar jautājumu par zāliena un zālāja kopšanu. Saņemti arī ierosinājumi un priekšlikumi no valstiskajām un nevalstiskajām organizācijām un pilsētā esošo nekustamo īpašumu īpašniekiem.

 

Apkopojot un izvērtējot iesniegtos priekšlikumus, par visoptimālāko tika atzīta nepieciešamība noteikt Ventspils pilsētas teritorijas daļu, kurā zaļā zona jāuztur kā zāliens, bet pārējā teritorijā – kā zālājs. Attiecīgi zālienā zāles garums jāuztur 4-12 cm robežās, nepārsniedzot 15 cm, bet pārējā teritorija, kas ir zālājs, appļaujama ne retāk kā 1 reizi gadā, neļaujot zāles garumam pārsniegt 40 cm.

 

Ventspils pilsētā kopjamo zālienu karte ar robežām tika nodota sabiedriskai apspriešanai laika posmā no 2011.gada 17.novembra līdz 30.novembrim, publicējot to gan laikrakstā „Ventas Balss”, gan Ventspils pilsētas portālā www.ventspils.lv. Sabiedriskās apspriešanas laikā iebildes un priekšlikumi no sabiedrības pārstāvju puses netika saņemti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: