Īsi pēc plkst.17 Ventspilī vēja ātrums sasniedzis 28 metrus sekundē (m/s), liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija. Pilsētā un novadā  konstatēti arī elektropadeves traucējumi.

Tā ir vērtējama kā ļoti stipra vētra. Jāatgādina, ka vēja pastiprināšanās bija gaidāma jau pagājušajā naktī, taču, pretēji prognozēm, vēja spēks pieauga vien līdz 22 metriem sekundē. Dienas gaitā vējš tomēr pieņēmās spēkā, brāzmās sasniedzot 26 m/s.

Neskatoties uz to, kā liecina Latvenergo mājaslapā apskatāmā karte, Ventspils pusē avārijas elektroenerģijas atslēgumu vēl ap 17 nebija. Šobrīd situācija mainījusies, un elektrības padevas traucējumi ir gan vairākos pagastos (piemēram, Tārgales, Popes, Puzes), bet arī pilsētā Vasarnīcu ielas rajonā, Gāliņciemā un Staldzenē. Latvijā kopumā kopumā bez elektrības ir nedaudz vairāk nekā 7500 "Latvenergo" klienti.

Šodien Rīgā ap plkst.16.30 vēja ātrums sasniedza 21 m/s. Liepājā rietumu vēja brāzmas dienas vidū sasniedza 25 m/s. Kolkā vēja ātrums šodien sasniedzis 21 m/s, Rucavā un Stendē - 20 m/s, Pāvilostā un Daugavgrīvā - 19 m/s, Saldū, Mērsragā, Priekuļos, Rēzeknē - 18 m/s, Dobelē un Rūjienā - 17 m/s, Alūksnē - 15 m/s.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: