Visstiprākais vējš vērojams Liepājā un Ventspilī, turklāt mūspusē bija dzirdama šajā gada laikā reta parādība - pērkons. Ir arī pirmie elektroenerģijas atslēgumi.

Liepājā vēja ātrums sasniedz 23 metrus sekundē, bet Ventspilī - 21 metru sekundē.

Pārējā valsts teritorijā stipru vēja brāzmu vēl nav. 

Patlaban stiprais vējš būtiskus postījumus energosistēmai nav nodarījis. Šodien pēc plkst.12 avārijas atslēgumi reģistrēti 85 transformatoru punktu teritorijās. Savukārt plānoti atslēgumi reģistrēti sešās transformatoru punktu teritorijās.

Atslēgumi samērā vienmērīgi izkaisīti visā Latvijas teritorijā, nedaudz vairāk to ir starp Ventspili un Kuldīgu, kā arī pie Siguldas.

Šonakt vissiltākais laiks bijis piekrastes rajonos, kur temperatūra bijusi plus 6, plus 7 grādi. Ainažos bijis plus 7 grādus silts, savukārt Rīgā reģistrēti plus 6 grādi. Savukārt vēsākā nakts bijusi valsts austrumu rajonos, kur termometra stabiņš nokritis līdz plus 3 grādiem. Naktī, galvenokārt uz rīta pusi, Latvijā bijis lietus. Visvairāk nolijis jūras piekrastē - 2-6 milimetri, bet Ventspilī bija arī dzirdami pērkona dārdi.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs saglabā prognozi, ka svētdien un pirmdien Latvijā gaidāma ļoti stipra vētra. Pirmā nozīmīgā vēja pastiprināšanās gaidāma naktī uz svētdienu un svētdien no rīta, kad dienvidrietumu vējš teritorijas lielākajā brāzmās sasniegs 16-21 m/s, bet jūras piekrastē pat 25-30 m/s.

Vējaina būs visa svētdiena, tomēr vakarā un naktī uz pirmdienu gaidāma tālāka vēja pastiprināšanās - dienvidrietumu, rietumu vējš pakāpeniski pāries ziemeļrietumu vējā un brāzmās daudzviet Latvijā sasniegs 22-27 m/s, bet jūras piekrastē pat 33 m/s, ko saskaņā ar Boforta vēja skalu sauc par orkāna spēka vēju.

Latvenergo aicina iedzīvotājus ievērot drošību vētras laikā 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: