Ventspils 4. vidusskolas izstrādātais projekts ieguvis finansējumu ekoskolu konkursa Vide un inovācijas projektā Atkritumiem nē!

Šajā konkursā varēja iesniegt projektus, kuru mērķis it samazināt atkritumu daudzumu skolās. 4. vidusskolas audzēkņi, kuri darbojas skolas ekopadomē, kopā ar skolotāju Ingunu Bērznieci izstrādājuši projektu, kurā paredzēta virkne uzlabojumu atkritumu dalītā savākšanā.

Paredzēts, ka skolēni vāks makulatūru, izgatavos informatīvos bukletus, aicinās nodot makulatūru arī kaimiņus, draugus un paziņas. Klasēs tiks uzstādītas dalītās atkritumu savākšanas tvertnes papīram, bet gaiteņos – PET pudelēm. Iecerēts iegādāties arī kompostieri, ko izmantot komposta veidošanai no skolas ēdnīcas atkritumiem, koku lapām u.c. Skolēni, kuri būs savākuši visvairāk makulatūras, varēs doties ekskursijā uz Līgatnes papīrfabriku un rūpnīcu PET Baltija.

Skolnieki paši izgatavos arī bioplastmasu un no tās veidos puķu podus, kā arī izstrādās zinātniskos darbus par kompostēšanas un bioplastmasas lietderību. Projekta īstenošanai skolai piešķirti 1512 lati. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: