Ventspilnieki pēdējā laikā darbu visbiežāk meklē Lielbritānijā, Vācijā un Norvēģijā.

Interese par Vācijas darba tirgu likumsakarīgi parādījās šā gada pavasarī, kad Vācija atvēra to izceļotājiem no jaunajām Eiropas Savienības dalībvalstīm, tai skaitā Latvijas. Taču nav zudusi arī interese par darbu Lielbritānijā, Norvēģijā, skaidro Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Ventspils filiāles darbiniece Rolanta Pilāne.

Latvijas nodarbinātības dienests ir iekļauts Eiropas Nodarbinātības dienestu tīklā (EURES), līdz ar to ikvienā NVA filiālē ir pieejama informācija par darba iespējām ES dalībvalstīs. Šogad aprīlī un maijā gandrīz katru dienu uz NVA Ventspils filiāli nākuši cilvēki, kuri interesējušies par darbu Norvēģijā, Vācijā, Lielbritānijā. Interese par Īriju bijusi agrāk, bet tagad nav izteikta.

Pieņemot, ka tieši ventspilnieki ir tie, kuri, arī ārzemēs esot, meklē saikni ar mājām un lasa ziņu portālu ventasbalss.lv, apkopojām datus par vienu mēnesi šajā vasarā (skat. tabulu). Dati apliecina NVA novērojumus un netieši liecina, ka visvairāk ventspilnieku ir Lielbritānijā, Īrijā, Vācijā un Norvēģijā. Acīmredzot Īrijā joprojām dzīvo diezgan liels ventspilnieku skaits, kuri uz šo zemi izbraukuši agrāk.

Portāla ventasbalss.lv apmeklējumu skaits no ārzemēm jūlijā:

  1. Lielbritānija 5178

  2. Īrija 1273

  3. Vācija 832

  4. Norvēģija 819

  5. Zviedrija 533

  6. ASV 526

  7. Dānija 442

  8. Lietuva 370

  9. Francija 347

  10.  Nīderlande 261

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: