Laikraksta “Ventas Balss” otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp. Pīles šogad kā naglu kastes

Ūdensputnu medību sezona šogad sākusies blāvi - mednieki pārmet pīlēm, ka tās pārāk slinkas uz lidošanu. Labības laukos viņām gana daudz lāmu, bet, ja ūdens un pārtika ir vienuviet, kādēļ vispār kaut kur lidot.

Arvīds laimīgi atgriezies mājās

Dodoties sēņot, 1934. gadā dzimušais Arvīds Krūmiņš nenojauta, ka divas naktis nāksies nakšņot mašīnā. Grāvī iestigušo spēkratu ar rokām izcēla baptistu draudzes vīri.

2.lpp. Viedoklis: «Pie malas pieticību!», laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Dace Vašuka

«Iespējams, vismaz vienā jomā būsim atkāpušies no latviešiem ierastā gausuma. Vismaz kosmosa nozarē Baltijas kaimiņi pagaidām mums nav parādījuši garu degunu, bet brauc šeit mācīties.»

3.lpp. Ventspilī pulcējas Baltijas kosmosa «guru»

Vasaras skolā, kas šonedēļ kopā pulcē satelīt tehnoloģiju speciālistus no Baltijas, līdztekus lektoriem no ASV un Vācijas, lekcijas lasīs Latvijā pirmā kosmosa menedžere Dana Reizniece -Ozola. Savukārt nedēļas nogalē tiks testēs Latvijas pirmais satelīts.

Dzērumā nosvilina dzīvokli

Liels ugunsgrēks izcēlies Pārventā, kur aizdegās koka māja. Ēka palikusi bez jumta un bez dzīvesvietas palicis viena dzīvokļa saimnieks.

4.lpp. Kriminālvajāšanai nodod patēva slepkavu

Par sava patēva slepkavību kriminālvajāšanai nodots pērn meklēšanā izsludinātais Dainis Pūris un vēl kāds slepkavības līdzdalībnieks.

Svētceļnieki laimīgi nokļuvuši Aglonā

Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas lielajos svētkos piedalījās arī svētceļnieki no Ventspils, kas ceļā devās 27. jūlijā.

5.lpp. Sports

Usmas ezerā pasaules čempionāts jahtām

Visas nedēļas garumā Usmas ezera ūdeņos risināsies 35. pasaules čempionāts burāšanā mikro klases jahtām, kas būs cilvēku un valstu ziņā visplašāk pārstāvētais burāšanas pasākums Latvijā.

Frisbijā atkal bronzas godalgas

Aizvadīts Latvijas čempionāts frisbijā, kas šoreiz risinājās Bauskā, bet Ventspils komanda Flying Worms palika soļa attālumā no fināla un otro reizi pēc kārtas tika pie bronzas medaļām.

6.lpp. Intervija: Kad dzīves jēga ir darbs

Ventspils Izglītības pārvaldes vadītāja ALDA SLAVINSKA ieguldītais darbs šogad ir novērtēts ar domes Lielo balvu. Ilggadējo pilsētas izglītības kūrētāju interesē filozofija, sabiedrības norises un globalizācija par ko arī izvērsās mūsu saruna.

7.lpp. Brīvbrīdim

Iz pagājības

1981. gads. Dzīvojamais masīvs paplašinās. Inženieru ielas dzīvojamā masīva izbūves laikā šeit jau uzceltas 13 deviņstāvu mājas – ventspilnieki saņēmuši vairāk par tūkstoti labiekārtotu dzīvokļu.

Recenzija: filma «Super 8», režisors: Dž. Dž. Abrams

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: