Vakarā vietām Latvijā gaidāmas stipras lietusgāzes ar krasām vēja brāzmām līdz 20-23 m/s un krusu, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

SIA «Lattelecom» informē, ka spēcīga pērkona negaisa laikā iespējami elektroenerģijas padeves traucējumi, tādēļ rekomendē no elektrotīkla atslēgt visas elektroierīces – televizorus, dekoderus, datorus u.c.

Pērkona negaiss lēnām pārvietosies no dienvidaustrumiem uz ziemeļrietumiem.

Gaisa temperatūra plkst.15 saskaņā ar LVĢMC datiem valsts lielākajā daļā bija +29..+32 grādi. Tveice saglabāsies arī piektdien, prognozē sinoptiķi.

Naktī uz piektdienu vietām Latvijā joprojām gaidāmas pērkona lietusgāzes, mākoņu daudzums būs mainīgs. Pūtīs lēns līdz mērens austrumu vējš, un gaiss atdzisīs līdz +18..+21 grādam.

Piektdien saule gaisu sakarsēs līdz +27..+33 grādiem. Vietām īslaicīgi līs un ducinās pērkons, pievakarē jau daudzviet - sevišķi valsts dienvidu daļā - gaidāmas pērkona lietusgāzes. Negaisa laikā dažviet iespējama arī krusa un vētra. Pārsvarā pūtīs mēreni stiprs austrumu vējš, pēcpusdienā brāzmās 8-13 metru sekundē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: