Pēc Ventspils Izglītības pārvaldes ierosinājuma pie Ventspils pirmskolas izglītības iestādes “Eglīte” ierīkota auto stāvvieta personām ar invaliditāti un tā aprīkota ar papildu zīmi - laika limita ierobežojumu, informē Ventspils Komunālā pārvalde.

Ventspils pirmskolas izglītības iestāde “Eglīte” īsteno izglītības programmas apguvi, nodrošinot izglītojamiem iespēju sagatavoties pamatizglītības apguvei, kā arī speciālās izglītības programmu izglītojamiem ar garīgās attīstības traucējumiem. Lai sniegtu iespēju iedzīvotājiem ar īpašām vajadzībām ērti un droši pārvietoties pilsētas vidē, tai skaitā apgūt speciālo izglītības programmu, pie PII “Eglīte” ir ierīkota auto stāvvieta personām ar invaliditāti, uzstādot papildzīmes Nr.844 “Personām ar invaliditāti” un Nr.828, kas nosaka tās darbības laiku no plkst.7.00 līdz 18.00, kā arī stāvvieta tiks apzīmēta ar speciālu marķējumu uz bruģakmens seguma iestājoties atbilstošiem laika apstākļiem. Tādējādi arī daudzdzīvokļu mājas iedzīvotājiem ārpus zīmes darbības laika būs iespēja izmantot šīs speciālās stāvvietas automašīnu atstāšanai nakts laikā.

Saskaņā ar Ceļu satiksmes noteikumiem, personām ar invaliditāti stāvvietu izmantošanas karte jānovieto automobiļa salonā pie priekšējā stikla. Invalīdu stāvvietu izmantošanas karte dod tiesības automobiļiem, kurus vada vai kuru pasažieris ir persona, kurai šī karte izsniegta, izmantot speciālās stāvvietas, kuras apzīmētas ar 844. papildzīmi "Personām ar invaliditāti" vai 942. ceļa apzīmējumu gan Latvijā, gan arī citās Eiropas Savienības dalībvalstīs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: