Pašvaldības SIA ''Ventspils labiekārtošanas kombināts'' jau piekto gadu pēc kārtas īsteno videi draudzīgu akciju ''Nekrāj riepas!'', aicinot iedzīvotājus būt atbildīgiem un izmantot iespēju nolietotās automašīnu riepas bez maksas nodot šķiroto atkritumu savākšanas laukumos.

Akcijas mērķis ir vērst iedzīvotāju uzmanību un atgādināt, ka Ventspilī abos šķiroto atkritumu savākšanas laukumos – gan Jēkaba ielā 47, gan Siguldas ielā 8a – visu gadu tiek nodrošināta iespēja bez maksas nodot četras vieglo automašīnu riepas, līdz ar to nav iemesla nevajadzīgās riepas uzkrāt garāžās, piemājas šķūnīšos, izmest grāvmalās, mežā, vai vēl ļaunāk – sadedzināt, radot gaisa piesārņojumu.

Akcija ''Nekrāj riepas!'' ilgs līdz 30. aprīlim, un tās laikā, nododot četras vieglo automašīnu riepas kādā no šķiroto atkritumu savākšanas laukumiem, ir iespēja piedalīties balvu izlozē.

Šādu akciju PSIA ''Ventspils labiekārtošanas kombināts'' rīko kopš 2019. gada. Līdz šim tajā piedalījušies vairāk nekā 400 dalībnieki, un kopskaitā akcijas periodos nodotas turpat 1650 riepas.

Iedzīvotāji aicināti ņemt vērā, ka bez maksas tiek pieņemtas tikai vieglo automašīnu riepas no fiziskām personām, savukārt no juridiskām personām riepas tiek pieņemtas, iepriekš par to vienojoties. Šķiroto atkritumu savākšanas laukumi Jēkaba ielā 47 un Siguldas ielā 8a ir atvērti katru dienu no plkst. 10 līdz 19, izņemot pirmdienas.

Labiekārtošanas kombināts atgādina, ka nolietotas automašīnu riepas, līdzīgi kā baterijas un akumulatori, dienasgaismas spuldzes u.c., tiek klasificētas kā videi kaitīgi atkritumi, un to nonākšana vidē ir bīstama, jo var radīt ugunsdrošības un vides piesārņojuma riskus. Par riepu izmešanu tam neparedzētās vietās var tikt piemērots administratīvais sods.

Lai arī 1. marta transportlīdzekļiem vairs nav jābūt obligāti aprīkotiem ar ziemas riepām, taču, ņemot vērā sinoptiķu prognozes, Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) aicina autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem atbilstošas riepas.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    qwerty 07.03.2023, 09:42:11

    Šo ziņu plakātveidā pie katra garāžu kooperatīva un garāžu kooperatīvu biedru sapulcēs atkārtot kā mantru, jo regulāri pie sadzīves atkritumu konteineriem redz mētājamies nolietotas riepas!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: