Turpmākajās nedēļās krāšņās figurālās ziedu skulptūras Ventspilī pakāpeniski nomainīs vasaras tērpus uz košajiem ziemas tērpiem, lai garajos ziemas mēnešos tās priecētu ikkatru garāmgājēju un viesi, informē Ventspils Komunālā pārvalde.

Pirmā savu ziemas tērpu jau ir ieguvusi ziedu skulptūra "Pīļu ģimene" Bērnu pilsētiņā, šonedēļ darbu turpinot pie skulptūrām "Zemūdens pasaule" pie Pludmales akvaparka un "Mārītes" Ostas ielas promenādē, taču turpmāko 2 -3 nedēļu laikā ziemas noformējumu iegūs arī pārējās skulptūras, kā "Zaķu ģimene" pie Piedzīvojumu parka, "Mārīšu ģimene uz margrietiņas" Pārventā, "Bobslejisti" Kuldīgas ielā pie Jaunpilsētas laukuma, "Ziedu pulkstenis" Lielā prospekta un Kuldīgas ielu krustojumā un “Basketbola bumba" pie Olimpiskā centra "Ventspils" ieejas.

Savukārt novembrī tiks uzsākts lielākais un apjomīgākais darbs pie Sarkanmuižas pļavā mītošās ''Puķu gotiņas'' ietērpšanas košās ziemassvētku 7000 gab. LED lampiņās. Lai ietērptu 4 metru augsto un 7 metru garo skulptūru ir nepieciešama īpaša sagatavošanās un sastatņu uzstādīšana. Vispirms tā tiek apvilkta ar augsnes stiprinošu BonTerra ģeopaklāju, pēc kā tiek ieguldīts milzīgs roku darbs, jo pie ģeopaklāja tiek piestiprināta katra no 7000 gab. lampiņām, lai tās turētos arī stipra vēja ietekmē. Darbs pie Puķu gotiņas ilgst aptuveni divas nedēļas, taču rezultāts ir acīm pārsteidzošs - tā kļūst par iedzīvotāju un viesu iemīļotu apskates objektu, jo tā ir pārtapusi par mirdzošu gaismas skulptūru.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: