Lielajai talkai pieteiktas jau aptuveni 700 piesārņotas vietas, no kurām līdz šim oficiāli apstiprinātas 410 vietas, tai skaitā 52 galvaspilsētā, informēja pasākuma pārstāve Madara Laicāne.

Talkošanas vietas mājaslapā "www.talkas.lv" var pieteikt vēl divas nedēļas. Kopējā kartē tās parādās pēc tam, kad konkrētā novada koordinators ir tās apstiprinājis, un šis process var aizņemt vairākas dienas, atgādina Laicāne.

Svarīgi atcerēties, ka Lielās talkas laikā ikviens tiek aicināts sakopt publiskās piesārņotās vietas, tāpēc privātīpašumos organizētās talkas netiek apstiprinātas Lielās talkas kartē.

Katras talkas vietas pieteicējs arī uzņemas atbildību par to, ka uz vietas organizēs konkrēto talku, būs tās laikā sazvanāms, pirms talkas saņems maisus un informatīvos materiālus no koordinatoriem, kā arī saskaņos ar koordinatoriem atkritumu izvešanas vietu. Organizatori arī aicina ņemt vērā, ka maisos savāktie atkritumi būtu jānovieto tur, kur iespējams piebraukt ar atkritumu izvešanas mašīnu, lai tie tiktu laikus nogādāti uz atkritumu savākšanas poligoniem.

Tiem, kas paši talku nevēlas organizēt, ir iespēja mājaslapas "www.talkas.lv" kartē atrast sev tuvāko vai interesantāko talku un 22.aprīlī tai pievienoties, iepriekš sazinoties ar talkas atbildīgo.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • -1
    Larijs Kukarans 07.04.2017, 11:37:21

    Man liekas,ka nevajag mēslot,tad nebūs tādas lielas pavasara talkas jātaisa.Jāsāk ar pašiem,tas jāmāca bērniem,ka pietaisīt apkārtni nav labi.Paši samēslo,pēc tam paši plātās kādi mēs malači,savācām to ko pietaisījam,kaut kā stulbi sanāk.(es runāju par talku tādā izpratnē,kā par atkritumu vākšanu)

  • 0
    karlito 07.04.2017, 17:52:38

    Tie kuri piemēslo,tie jau protams neko nevāc..Man jau arī šķiet ka tās talkas tāds populisms vien ir,ja katrs savāktu savu apkārtni ikdienā,tad vienkārši tās talkas zaudētu savu jēgu!

  • 0
    JoZi 07.04.2017, 21:10:58

    Talka dod mēslotājiem signālu, ka droši var mēslot, jo katru gadu būs talka, kur priecīgi brīvprātīgie to visu savāks.

  • 0
    reku 07.04.2017, 21:57:28

    Talka kā krievu okupācijas gados-Uļjanova dzimšanas dienā!

  • 0
    Nif nifs 09.04.2017, 08:19:25

    Varbūt Ventas Balss ar var veidot tādu sadaļu, kur iedzīvotāji iesūta bildes par mēslotājiem + vieta, laiks. Pilsētā un novadā, jo pilsētnieki cūkoties brauc ārpus.

  • 0
    ozols 09.04.2017, 17:27:47

    Talkas ir vajadzīgas un diemžēl būs tādi kuri mēslos,ja varētu tos mēsliniekus noķert ,tad sodīt kārtīgi.Atkritumu mašīnā iekšā un uz izgāstuvi! :)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: