SIA “ “Ventspils nafta” termināls” 15.novembrī izplatītais paziņojums “VNT vēlas palikt pie plāna izbūvēt TSI teritorijā Talsu ielā 75” izraisa Brīvostas pārvaldes neizpratni.

SIA “ “Ventspils nafta” termināls” paziņojumā teikts: “Rezultātā VNT nolēmis uzstādīt TSI savā nomas teritorijā Talsu ielā 75. Šī alternatīva gan nav tik izdevīga kā sākotnējais plāns izbūvēt TSI muliņos, jo projekta ietvaros nepieciešami tehnoloģiski un tehniski pielāgojumi, tai skaitā rodas papildu izmaksas. Tomēr neskatoties uz to, TSI darbības principi un paredzētā tehnoloģija paliks bez izmaiņām.”

Ventspils pilsētā viens no gaisa piesārņojuma veidiem ir smakas, ko rada naftas un naftas produktu pārkraušana Ventspils brīvostā, tāpēc Ventspils brīvostas pārvalde jau daudzu gadu garumā rosinājusi naftas produktu pārkraušanas termināļus domāt par tvaiku savākšanas iekārtu uzstādīšanu.

Lai SIA ““Ventspils nafta” termināls” pēc iespējas ātrāk varētu uzstādītu tvaiku savākšanas iekārtu un attiecīgi tiktu risināts gaisa piesārņojuma jautājums, steidzamības kārtā tika veikti grozījumi Ventspils brīvostas noteikumos, nosakot vienādas tehniskās prasības tvaiku savākšanas iekārtām. Tika pārbaudīts iecerētās tvaiku savākšanas iekārtas uzstādīšanas vietas krasta stiprinājumu faktiskais stāvoklis, lai izvērtētu, vai iekārtu vispār konkrētajā vietā iespējams uzstādīt un risināta virkne citu tehnisku jautājumu.

Izvērtējot visus saņemtos dokumentus un pārbaužu rezultātus, 2016. gada 4. novembrī ārkārtas sēdē Ventspils brīvostas valde nolēma samazināt iznomāto platību Dzintaru ielā 82 AS “Venbunkers” un iznomāt šo teritoriju SIA ““Ventspils nafta” termināls” tvaiku savākšanas iekārtas uzstādīšanai un izmantošanai.

Tātad jau no 4.novembra SIA “ “Ventspils nafta” termināls” ir iespēja izmantot teritoriju Dzintaru ielā 82, Ventspilī tvaiku savākšanas iekārtas uzstādīšanai, neveicot nekādus pielāgojumus, papildus izmaksas un ietaupot laiku.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    ayk 22.11.2016, 19:19:21

    Vai man tikai liekas, vai raksts ir rediģēts? :) Kādam tomēr iekrita acīs tas drausmīgais gaidīšanas laiks?
    Ja es būtu uzņēmējs es ar tik ilgi negaidītu un izstrādātu izmaiņas projektā.
    Lai raksts būtu pilnīgs un patiess, žurnālists varētu precizēt, kuri ir tie speciālisti kuriem vajag tik daudz mēnešus, lai izvērtētu 1 projektu PAĀTRINĀTĀ tempā. Lūdzu publicējiet vārdus un uzvārdus, lai sabiedrība zin no kuriem "ekspertiem" jābēg pa gabalu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: