Konkursam “Energoefektīvākā ēka Latvijā 2016” šogad pieteiktas 33 ēkas, tostarp divas ēkas no Ventspils – pašvaldības SIA „Ventspils nekustamie īpašumi” apsaimniekotais daudzdzīvokļu nams Inženieru ielā 97, kā arī Latvijas Nacionālā arhīva ēka Pils ielā 86/88.

Kā jau ierasts, pirms konkursa noslēguma interneta vietnē www.energoefektivakaeka.lv notiek balsošana par simpātiskāko  energoefektīvāko ēku Latvijā, tāpēc līdz 15. jūnija plkst.15.00 arī ventspilnieki tiek aicināti nobalsot par sev tīkamāko renovēto ēku. Ēka, par kuru tiks nobalsots visvairāk, saņems Simpātiju balvu.

Pirmdien, 6.jūnijā, Ventspilī viesojās konkursa žūrijas komisija, lai aplūkotu konkursam pieteiktās ēkas to atrašanās vietās. Plānots, ka konkursa noslēguma pasākums un laureātu paziņošana notiks 16. jūnijā, kas tiešraidē būs vērojama Ekonomikas ministrijas mājaslapā www.em.gov.lv

Konkursu “Energoefektīvākā ēka Latvijā” jau sesto gadu pēc kārtas organizē Ekonomikas ministrija, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija un žurnāls “Būvinženieris”.

Daudzdzīvokļu ēka Inženieru ielā 97 ekspluatācijā nodota 1985. gadā, bet ēkas siltināšana veikta 2015. gadā. Ēkas energoefektivitātes projekta laikā veikta gan veco koka rāmju logu nomaiņa, aprīkojot jaunos logus ar gaisa pieplūdes vārstiem, gan ārsienu, bēniņu un pagraba pārseguma siltināšana. Pārbūvēti un nosiltināti ieejas mezglu jumti. Veikta apkures sistēmas pārbūve, uzstādīti jauni radiatori, kas aprīkoti ar termoregulatoriem, nodrošinot individuālu siltumenerģijas patēriņa regulēšanas iespēju katrā dzīvoklī. Detalizēta informācija par ēkas siltumenerģijas ietaupījumu ir pieejama pašvaldības SIA „Ventspils nekustamie īpašumi” mājas lapā www.vni.ventspils.lv, kur iespējams arī salīdzināt šīs ēkas siltumenerģijas patēriņu ar citām 9 stāvu dzīvojamām mājām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: