Atkusnis Latvijā turpināsies līdz nākamās nedēļas vidum un tad uz dažām dienām atkal atgriezīsies neliels sals, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Šajā nedēļas nogalē un arī nākamās nedēļas sākumā pāri Eiropas ziemeļu daļai virzīsies cikloni, atnesot daudz nokrišņu, bet no rietumiem Latvijā turpinās ieplūst siltās gaisa masas, tāpēc gaisa temperatūra būs pozitīva. Vien atsevišķas naktis valsts austrumu un centrālajā daļā termometra stabiņš var noslīdēt mazliet zem 0 grādiem.

Ciklonu aktivitāte mazināsies nākamās nedēļas vidū, līdz ar to uz dažām dienām Latvijā atkal gaidāms neliels sals. Valsts austrumos negatīva gaisa temperatūra būs gan naktī, gan arī dienas laikā. Šajā periodā nokrišņu būs salīdzinoši mazāk un galvenokārt tie būs slapja sniega un sniega veidā. Sinoptiķi prognozē, ka atkal sāks veidoties sniega sega.

Turpmākās dienas arī saglabāsies mēreni stiprs līdz stiprs rietumu vējš, kas brāzmās bieži sasniegs 15-19 metrus sekundē lielu ātrumu, piekrastē līdz 20-22 metriem sekundē.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: