Latvijas vicečempione basketbolā "Ventspils" FIBA Eiropas kausa otrā posma piektajā spēlē šodien izbraukumā tiekas ar Beļģijas komandu Antverpenes "Giants" un šīs spēles uzvarētājs nodrošinās ceļazīmi uz turnīra astotdaļfinālu.

"Ventspils" guvusi trīs uzvaras četros mačos P apakšgrupā un tāda pati bilance ir arī "Giants", kamēr Čehijas čempionvienība Nimburkas ČEZ un Bulgārijas klubs Sofijas "Lukoil Academic" tikuši pie viena panākuma. Apakšgrupas divas spēcīgākās komandas iekļūs izslēgšanas mačos.

Ventspilnieki pirmajā aplī savā laukumā ar 97:80 uzveica "Giants". Gūstot panākumu pret šo komandu arī viesos, Latvijas vicečempioni nodrošinās pirmo vietu apakšgrupā un iekļūšanu astotdaļfinālā vienu kārtu pirms otrā posma beigām. Nākamnedēļ ventspilniekiem izbraukumā jāspēlē vēl arī pret "Lukoil Academic".

Kā zināms, otrā posmā pirmajā spēlē ventspilnieki ar 64:88 piekāpās ČEZ, nākamajā mačā Latvijas klubs ar 97:80 pieveica "Giants", pirmo apli vicečempioni noslēdza ar uzvaru 77:69 pār "Lukoil Academic", bet pagājušajā nedēļā "Ventspils" mājās ar 72:69 pārspēja ČEZ.

Turnīra pirmajā posmā "Ventspils" bija viena no sešām komandām, kas tika pie maksimālā rezultāta - sešās spēlēs tikai uzvaras. Arī "Giants" bija viena no šīm komandām, turklāt Beļģijas klubs vienīgo zaudējumu šosezon FIBA Eiropas kausā piedzīvojis tieši Ventspilī.

"Giants" komandas pamatkodolu veido leģionāri - sastāvā ir seši amerikāņi, kā arī viens Beļģijas un Ugandas dubultpilsonis. Tieši amerikāņu leģionāri FIBA Eiropas kausa turnīrā atrodas komandas rezultatīvāko spēlētāju galvgalī. Ar vidēji 18,9 punktiem mačā rezultatīvākais komandas spēlētājs šajā turnīrā ir Kvame Vons.

Jaunajā turnīrā pirmajā posmā piedalījās 56 komandas no visas Eiropas, bet otro posmu sasniedza 32 labākās vienības. Otrajā posmā tās sadalītas astoņās grupās, kas vēlreiz izspēlēs divu apļu turnīru.

Pēc tam gaidāmi astotdaļfināli un ceturtdaļfināli, bet sacensību finālčetrinieka izspēle plānota 2016.gadā no 29.aprīļa līdz 1.maijam.

Spēle sāksies plkst. 21 pēc Latvijas laika.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: