Lai motivētu iedzīvotājus šķirot atkritumus, pašvaldības SIA Ventspils labiekārtošanas kombināts jau kopš 2004. gada organizē akciju Vide bez atkritumiem.

Par akcijas dalībnieku var kļūt ikviens iedzīvotājs, kas nodevis šķiroto atkritumu savākšanas laukumos otrreiz pārstrādājamus atkritumus (plastmasu, stiklu, makulatūru, kartonu, metālu) un akcijas kartītē sakrājis 12 zīmodziņus.

 

Šī gada 23. decembrī notika kārtējā izloze, kurā no 405 iesniegtajām kartītēm izlozēja 10 laimīgos šķirotājus. Galveno balvu – vienu bezmaksas lielgabarīta (7 m3) atkritumu konteinera uzstādīšanu un izvešanu – ir laimējusi Smilškalne no Tukuma ielas. Savukārt viena gada (12 reižu) bezmaksas atkritumu izvešanu ir laimējusi Vintere no Lidotāju ielas. Pārējie astoņi laimētāji saņems veicināšanas balvas no Ventspils domes, Labiekārtošanas kombināta un AS Latvijas Zaļais punkts. Par balvu saņemšanu uzvarētāji tiks informēti individuāli.

 

Labiekārtošanas kombināts apsveic uzvarētājus, cerot, ka ar katru gadu atkritumu šķirotāju skaits tikai pieaugs.

 

Tikpat svarīgi kā ikdienā atcerēties par atkritumu šķirošanu ir pareizi un videi droši apsaimniekot pārējos ikdienā radušos sadzīves atkritumus. Tāpēc Labiekārtošanas kombināts atgādina par nepieciešamību ikvienam iesaistīties atkritumu apsaimniekošanā. Individuālo māju īpašniekiem ir jābūt noslēgtam līgumam par sadzīves atkritumu regulāru apsaimniekošanu. Ja līgums nav noslēgts vispār vai arī nav atjaunots līgums, kas paredzēja atkritumus izvest pēc iepriekšēja pieteikuma, Labiekārtošanas kombināts aicina to izdarīt, negaidot individuālu uzaicinājumu. Lai nākamais gads tiktu pavadīts bez liekām raizēm, uzņēmums aicina savus klientus veikt maksājumu pārbaudi, kā arī pārliecināties, vai atkritumu apsaimniekotājs ir informēts par izmaiņām, kas var ietekmēt pakalpojuma sniegšanu un izrakstītā rēķina apmēru (piemēram, deklarēto personu skaita izmaiņas daudzdzīvokļu dzīvojamajās mājās, īpašumtiesību maiņa, personas ilgstoša prombūtne, tālruņa numura vai citu rekvizītu maiņa).

 

Atgādinām, ka ikdienā lielgabarīta atkritumus (mēbeles), elektriskās un elektroniskās iekārtas, bīstamos (izņemot azbestu saturošus materiālus), plastmasas, stikla, metāla, papīra atkritumus, kā arī no maija līdz novembrim zaļos atkritumus iedzīvotāji bez maksas var nodot šķiroto atkritumu savākšanas laukumos – Jēkaba ielā 47 un Siguldas ielā 8a – katru dienu, izņemot pirmdienas, no plkst. 10 līdz 19.

 

Plašāku informāciju par sniegtajiem pakalpojumiem, pakalpojumu izcenojumiem un norēķinu rekvizītus var uzzināt www.vlk.lv, zvanot pa tālr. 63626920 vai personīgi Pils ielā 12.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: