Pagājušā gada rudenī Ventspils pilsētas dome atsāka sadarbību ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti – ainavu arhitektūras un plānošanas specialitātes 4. kursa studentiem, kuri 7. novembrī aizstāvēja savus kursa projektus.

Projektu izstrāde sākās pagājušā gada septembrī, kad studenti apciemoja Ventspili un tikās ar pilsētas ainavu arhitekti Lilitu Zeltiņu, kura iepazīstināja studentus ar Ventspils pilsētas zaļās struktūras attīstību un specifiku, kā arī ar pilsētas turpmākajiem plāniem attiecībā uz parku un zaļo teritoriju labiekārtojumu.

Viena no pilsētas interesēm ir attīstīt tajā esošās zaļās teritorijas – Reņķa dārzu, Tilta dārzu, Sarkanmuižas pļavu un Zviedru vaļņa teritorijas, ko studenti uzņēmās izstrādāt kā kursa projektus. Latvijas Lauksaimniecības universitātes profesores Aijas Ziemeļnieces un docentes Natālijas Ņitavskas vadībā studenti izstrādāja un veiksmīgi aizstāvēja 12 kursa projektus. Strādājot grupās, studenti sagatavoja konceptuālus teritoriju labiekārtojuma risinājumus, iekļaujot apstādījumu, ceļu un arhitektūras mazo formu risinājumus, ko atspoguļoja arī vizualizācijās.

Ventspils pilsētas dome aicina pilsētas iedzīvotājus Ventspils portālā iepazīties ar 9 interesantākajiem studentu izstrādātajiem priekšlikumiem un līdz š.g. 28. februārim izteikt savu vērtējumu un priekšlikumus studentu piedāvāto ideju īstenošanai pilsētā komentāros ŠEIT vai rakstot e-pastu: apn@ventspils.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: