Izvērtējot iedzīvotāju diskusiju Ventspils pilsētas portālā, kā arī uzklausot vairāku pašvaldībā personīgi vērsušos iedzīvotāju viedokļus, Apstādījumu saglabāšanas komisija ir pieņēmusi lēmumu par koku nomaiņu Sanatorijas ielā un Kustes dambī.

Ņemot vērā iedzīvotāju viedokļus, Kustes dambī paredzēto 114 liepu nozāģēšanas vietā tiks nozāģēti ap 80 koku, kas pēc pieaicināto neatkarīgo ekspertu vērtējuma pilnībā zaudējuši potenciālu turpmāk augt veselīgi. Saglabājot ap 30% esošo stādījumu, papildus Kustes dambī tiks iestādīti 250 jauni koki - 136 jaunas Holandes liepas, 26 Trauslie vītoli, 12 Parastās kļavas un citi jauni koki. Paredzēts ielas zaļo zonu papildināt arī ar vairākiem simtiem krūmu – Japānas spirejas „Gold Mound” un „Magic Carpet”. Stādīšanu paredzēts veikt nākošā gada pavasarī.


Savukārt, Sanatorijas ielā (posms Dzintaru – P.Stradiņa), kur pēc ielas rekonstrukcijas saglabāto veco koku saknes izcēla jauno segumu, no 39 esošajiem kokiem nozāģēti tiks 16 koki, tātad – saglabāti tiks ap 40% stādījumu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: