Šī gada marts Latvijā bijis otrais siltākais 21. gadsimtā, un trešais siltākais ilggadīgo novērojumu vēsturē, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Martā vidējā gaisa temperatūra bija plus 3,4 grādi, kas ir 4,7 grādus virs ilggadīgās normas. Vēl siltāks par šā gada martu bija 2007. gada pavasara pirmais mēnesis, kad vidējā gaisa temperatūra bija plus 4,4 grādi. Visaukstākais marts piedzīvots 1942. gadā, kad vidējā gaisa temperatūra bija mīnus 9,8 grādi.

Starp desmit aukstākajiem martiem kā vienīgais no 21. gadsimta ir pagājušā gada marts, kas bija astotais aukstākais - vidējā gaisa temperatūra pērn martā bija mīnus 5,5 grādi.

Marts bija arī nokrišņiem bagāts - nokrišņu daudzums bija 47,4 milimetri, kas ir 137% no ilggadīgās normas. Šis mēnesis ir astotais mitrākais ilggadīgo novērojumu vēsturē un ceturtais mitrākais marts 21. gadsimtā.

Aizvadītajā mēnesī lielākajā daļā diennakts vidējā gaisa temperatūra bija virs normas. Mēneša 12 dienās kopā uzstādīti 52 jauni konkrētās dienas konkrētajā vietā gaisa temperatūras rekordi, bet 10. un 23. marts bija līdz šim vissiltākie visā Latvijā kopumā. 23. marta visaugstākā maksimālā gaisa temperatūra plus 18,5 grādi, kas bija arī visaugstākā gaisa temperatūra visā martā. Tomēr martā bija arī dienas, kad gaisa temperatūra bija zem normas - 16.-18. un 31. martā. 18. martā vietām Austrumlatvijā temperatūras stabiņš saruka arī zem mīnus 10 grādiem.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: