Brīvdienu vētra un tās nedarbu seku likvidēšana komunāliem dienestiem ir kārtējais pārbaudījums, jo lielās vēja brāzmas nomainījuši nokrišņi, kas apgrūtina vētras postījumu sakopšanas darbus.

Kopumā pilsētā konstatēti ap 35 nolauztu koku, divas bojātas autobusu pieturas, vairākas nolauztas vai bojātas ceļa zīmes, reklāmas un informatīvos stendus, laternas. Lai gan dienesti jau brīvdienās strādāja pastiprinātā režīmā un vairums ielu attīrīja no sapūstajiem zariem, vietām ielu malās joprojām vērojami vēja sapūsti zari un zaru čupas, kuras pašlaik nokrišņu laikā savākt ir grūtāk. Taču dienesti cītīgi strādā, lai ar vētras sekām tiktu galā pēc iespējas operatīvāk.

 

Spēcīgais vējš, ciemojoties Ventspilī, mēdz sapurināt pilsētas apskates objektus, arī šoreiz tradīcija netika lauzta - iedunkāta un apgāzta tika gotiņa pie pludmales akvaparka, bet sabojāta Rātslaukumā esošā milzu tintnīca ar spalvu. Tā šobrīd nogādāta uz remontu.

 

Pašlaik joprojām notiek pilsētas apsekošana un gāzto koku un zaru aizvākšana, informatīvo plakātu un ceļazīmju atjaunošana. Iedzīvotāji aicināti ziņot par konstatētām vētras radītām nekārtībām pilsētā zvanot uz numuru 63624269, vai rakstot uz e-pastu – kom.parvalde@ventspils.lv

Jau iepriekš ziņots, ka sestdien, 15. martā dienas vidū vēja brāzmas Ventspilī sasniedza 30 metrus sekundē, bet svētdienas rītā mitējās līdz 12 metriem sekundē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: