Septembra pēdējā dekāde tika aizvadīta ar vēsu un lietainu laiku, līdz ar to dekādes vidējā gaisa temperatūra bija 2,2 grādus zemāka par normu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Siltāks par ilggadīgiem vidējiem rādītājiem bija tikai dekādes sākums. 21. septembrī gaiss visā Latvijā sasila līdz plus 16, plus 18 grādiem, bet turpmāk ar ziemeļu vējiem Latvijā ienāca rudenīgs vēsums.

No 25. septembra līdz pat mēneša beigām diennakts vidējā gaisa temperatūra bija trīs līdz piecus grādus zem normas. Dienā termometra stabiņš pakāpās līdz plus 8, plus 13 grādiem, bet dekādes pēdējās dienās vietām Austrumlatvijā sasniedzot vien plus 6, plus 7 grādus. Savukārt naktī gaisa temperatūra jau noslīdēja zem nulles, viszemāko temperatūru gaisā sasniedzot naktī uz 26. septembri Ainažos - mīnus 3,2 grādus.

Septembra trešās dekādes nokrišņu daudzums kopumā Latvijā bija 167% no normas.

Savukārt visstiprākais vējš bija 23. septembrī. Kurzemē un Latvijas centrālajos rajonos tas brāzmās sasniedza 20 metrus sekundē (m/s), bet Baltijas jūras un Rīgas līča piekrastē vēja brāzmām bija arī vētras spēks - 23 m/s.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: