Lai zemledus makšķerēšanas cienītāji, uzturoties uz ūdenstilpnēm, nepiesārņotu dabu, Ventspils pašvaldības iestāde „Komunālā pārvalde” uzstādījusi papildu atkritumu konteinerus.

Papildu atkritumu konteineri novietoti divās populārākajās makšķerēšanas vietās - Rūpniecības ielā 39, piebrauktuvē pie Ventas blakus SIA „Izoterms”, kā arī Ābolu ielas galā pie peldvietas.

Jautājums par tīrības uzturēšanu uz ledus Ventā ir aktuāls jau vairākus gadus. Daļa zemledus makšķernieku ir Lietuvas pilsoņi, kas Ventā nodarbojas ar rūpniecisko zveju. Problēmu ir mazinājuši 2012. gada 2. martā pieņemtie „Ventspils pilsētas sabiedriskās kārtības noteikumi”.

To 33.2. punkts paredz sodīt Latvijas Administratīvo pārkāpuma kodeksa noteiktā kārtībā „Par jebkāda veida mākslīgā apgaismojuma izmantošanu diennakts laika posmā, kas sākas 2 stundas pēc saules rieta un beidzas 2 stundas pirms saules lēkta, veicot zemledus makšķerēšanu Ventspils pilsētas administratīvās teritorijas robežās publiskajās ūdenstilpēs, kurās tā ir atļauta”.

Pēc aizlieguma zvejot naktī ir mazinājies industriālo zvejnieku, kā arī piesārņojuma apjoms Ventā.

Par zvejnieku uzvedību izsakās arī nozares speciālists, veikala „Copes nams” vadītājs un kaislīgs makšķernieks Kārlis Zagorskis: „Nav pareizi uzskatīt, ka pie piesārņošanas vainojami tikai dienvidu kaimiņi lietuvieši. Pašmāju zvejnieki pat vairāk grēko šai jautājumā. Viss atkarīgs no pašu makšķernieku komūnas uzskatiem – ja makšķernieks būs apzinīgs, savāks aiz sevis, neizmetīs atkritumus uz ledus, bet ieliks kabatās vai somā. Protams, ir labi, ka atkritumi nav jāved līdzi uz mājām, un tos var izsviest konteineros pie upes.”

Veikala vadītājs arī uzsver, ka nav patīkami zvejot piecūkotā vietā, tāpēc pašiem jārūpējas par upes tīrību. Tad arī pēc daudziem gadiem būs prieks makšķerēt tajās pašās vietās, kur tagad. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: