Lielākoties Latvijā sniega sega tikpat kā vairs nav, taču valsts galējos austrumos sniegs vēl ir un Alūksnē saglabājusies pat 18 centimetrus bieza sniega kārta, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC).

Sinoptiķi norāda, ka Alūksnē ir visbiezākā sniega sega Latvijā, bet citviet austrumu rajonos tā saglabājas robežās no diviem līdz sešiem centimetriem. Rīgā sniega segas biezums patlaban ir četri centimetri, bet Kurzemes pusē sniega tikpat kā nav un vietām ir vairs tikai līdz diviem centimetriem.

Laika prognozes liecina, ka sniega daudzums tuvākās nedēļas laikā nepieaugs. Sinoptiķi prognozē, ka līdz pat 5.janvārim saglabāsies nokrišņiem bagāts un apmācies laiks, bet gaisa temperatūra lielākoties būs robežās no nulles grādiem līdz plus pieciem grādiem. Atsevišķās naktīs gan varētu būt nelieli mīnusi.

Vēsākas gaisa ieplūdīs pašās nedēļas beigās un gaidāms, ka svētdien laiks būtiski mainīsies, līdz ar to nakts stundās gaisa temperatūra pazemināsies līdz mīnus pieciem, mīnus sešiem grādiem vai pat vairāk. Dienā gaisa temperatūra arī būs nelielos mīnusos, izņemot piekrasti, kur tā varētu būt virs nulles.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: