Šovakar un arī nakts pirmajā pusē piekrastes rajonos gaidāmas spēcīgas vēja brāzmas, savukārt rīt no rīta brāzmains vējš gaidāms jau visā Latvijā, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Šovakar un naktī ziemeļrietumu, rietumu vējš iegriezīsies no dienvidrietumiem un piekrastes rajonos saglabāsies brāzmās līdz 15-19 metriem sekundē (m/s), savukārt rīt no rīta vējš iegriezīsies no rietumiem, ziemeļrietumiem un daudzviet vēja brāzmas sasniegs 15-18 m/s, bet piekrastes rajonos vēja brāzmas sasniegs 20 m/s.

Kā prognozē sinoptiķi, šonakt laika apstākļus Latvijā noteiks ciklona dienvidrietumu mala, līdz ar to pārsvarā gaidāms mākoņains laiks, tikai nakts sākumā valsts centrālajos rajonos debesis skaidrosies. Teritorijas lielākajā daļā pa laikam līs, austrumos iespējams arī slapjš sniegs. Gaisa temperatūra naktī gaidām no plus 1 līdz plus 5 grādiem, jūras piekrastē būs nedaudz siltāks, tur gaisa temperatūra gaidāma ap plus 7 grādiem.

Mākoņains laiks saglabāsies arī dienā, un tikai dienas vidū, sākot no rietumiem, debesis pakāpeniski skaidrosies. Pa laikam līs. Gaisa temperatūra dienā gaidāma no plus 3 līdz plus 8 grādiem.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: