Saeimas ārkārtas vēlēšanās sestdien lielāko vēlētāju atbalstu ir guvusi apvienība "Saskaņas centrs", liecina ziņu aģentūras LETA veiktā balsotāju aptauja pie iecirkņiem.

Aptaujā 28,89% savu izvēli vēlēšanās jau izdarījušu cilvēku atbildējuši, ka balsojuši par SC. Par 10.Saeimas uzvarētāju "Vienotību" nobalsojuši 20,15%, bet par šovasar izveidoto ZRP - 19,88%.

Par nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) nobalsojuši 13,67% aptaujāto vēlētāju, bet par Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) - 11,61% vēlētāju.

Atbilstoši vēlētāju aptaujas datiem, SC Saeimā iegūtu 30 mandātus, "Vienotība" - 22, ZRP - 21, VL-TB/LNNK - 15, bet ZZS - 12.

Komentējot aptaujas rezultātus, Ventspils mērs Aivars Lembergs uzsvēra, ka tāda ir vēlētāju griba, un ar to jārēķinās. Loģiska valdošā koalīcija, kas atbilstu vēlētāju gribai, būtu „Saskaņas centrs” un ZRP, uzskata Lembergs. SC ir savācis visvairāk balsu, bet ZRP ir tā, kuras agrāk nav bijis. Premjers varētu būt no SC vai, vaisloģiskāk, ZRP kandidāts Edmunds Sprūdžs - lai pārējie ir opozīcijā, un lai tad šī valdība „parāda klasi”, uzskata Lembergs.

Attiecībā uz balsojumu par ZZS, Ventspils mērs sacīja, ka tas ir tuvs viņa paša prognozētajam. Iepriekšējās Saeimas vēlēšanās viņš prognozējis, ka ZZS iegūs 15 vietas Saeimā, bet izrādījās, ka prognoze bija kļūdaina, un ZZS ieguva 22 vietas. Šajā reizē Lembergs prognozējis 11-15 vietas, un izrādās, ka tas ir tuvāk patiesībai.  

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: