Rīt, 17. septembrī, Pārventā, Ugāles ielā, notiks svētki, lai atzīmētu

Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansētā projektaŪdenssaimniecības attīstība Ventspilī, III kārta ietvaros pabeigto pilsētas maģistrālā ūdensvada un kanalizācijas tīkla izbūvi, kas bija ieplānota 2010. un 2011. gada darbu apjomos.

Svētki sāksies plkst. 13 ar svinīgām Ventspils pilsētas domes pārstāvju uzrunām, kam sekos koncerts ar tautas deju ansambļa Liedags jauniešu kolektīva un vokāli instrumentālās grupas Dullīši priekšnesumiem. Pasākuma laikā apmeklētāji varēs apskatīt arī pašvaldības SIA ŪDEKA tehniku un piedalīties sacensībās, bet mazos ventspilniekus savā mākslinieka darbnīcā gaidīs Ogsila zaķis.

 

Pārventā pirmie ūdenssaimniecības attīstības darbi, realizējot Eiropas Savienības līdzfinansēto projektu Ūdenssaimniecības attīstība Ventspilī, III kārta, tika uzsākti 2008. gadā ar jauna ūdensvada un kanalizācijas tīkla izbūvi vienā no blīvāk apdzīvotajiem privātmāju rajoniem – Jāņciemā. Tādējādi pēc projekta II kārtas pabeigšanas Jāņciema septiņu ielu posmu 127 mājsaimniecībām bija iespēja pieslēgties centrālajam pilsētas ūdensvada un kanalizācijas tīklam.

 

Turpinot ūdenssaimniecības attīstību, projekta III kārtā Pārventas privātmāju rajonos Jāņciemā, Čikstiņciemā un Zaķciemā 2010. un 2011. gadā kopumā maģistrālais ūdensvada un kanalizācijas tīkls izbūvēts 16 ielu posmos par 1,3 miljoniem latu (bez PVN). No šīs summas Kohēzijas fonda līdzfinansējums ir 1,07 miljoni latu (bez PVN) jeb 82%. Tas dos iespēju vēl 178 mājsaimniecībām turpmāk pieslēgties maģistrālajam ūdensvada un kanalizācijas tīklam un saņemt kvalitatīvus un mūsdienu prasībām atbilstošus ūdenssaimniecības pakalpojumus.

 

Investīciju projekta Ūdenssaimniecības attīstība Ventspilī, III kārta ietvaros Pārventā tika rekonstruēti arī vecie ūdensvada un kanalizācijas tīkli Lidotāju ielas 18. nama iekšpagalmā un Ugāles ielā posmā no Celtnieku ielas līdz Tārgales ielai. Rekonstruētais tīkls aptuveni viena kilometra garumā par kopējām izmaksām 269 tūkstoši latu (bez PVN) tagad kalpos vēl 40 gadu.

 

Turklāt objektos atjaunots arī segums un ar pašvaldības iestādes Komunālā pārvalde finansējumu sakārtotas ielu apmales, apgaismojums, kā arī veikti citi labiekārtošanas darbi.

 

Projekta Ūdenssaimniecības attīstība Ventspilī, III kārta minēto būvdarbu ģenerāluzņēmējs – SIA Ostas celtnieks, apakšuzņēmēji – SIA VIA un pašvaldības SIA Ventspils labiekārtošanas kombināts. Būvuzraugs – personu grupa Lakalme/Aqua-Brambis.

Projektu līdzfinansē Eiropas Savienība. Finansējuma saņēmēja šī projekta ietvaros ir ŪDEKA. Savukārt projekta administratīvās, finanšu un tehniskās vadības uzraudzību nodrošina Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: