Atzīmējot paveikto un noslēdzoties ūdenssaimniecības attīstības darbiem pilsētas privātmāju rajonos Gāliņciemā, Žāžciemā un Krēķciemā, rīt, 10. septembrī, Pulkveža un Virves ielu krustojumā notiks svinības.

Pirms septiņiem gadiem pašvaldības SIA ŪDEKA, piesaistot Eiropas Savienības IPSA fonda līdzekļus (ES atbalsts 47%) un īstenojot Ventspils ūdenssaimniecības attīstības projekta I kārtu, pirmajās Gāliņciema ielās ievilka centralizētos ūdensvada un kanalizācijas tīklus.

 

Turpinot iesākto un jau ar 85% Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējumu realizējot projektuŪdenssaimniecības attīstība Ventspilī, III kārta, 2010. un 2011. gadā privātmāju rajonos Žāžciemā un Gāliņciemā jauni pilsētas centrālie ūdensvada un kanalizācijas tīkli izbūvēti 25 ielu posmos ar kopējām izmaksām 2,19 miljoni latu bez PVN apjomā.

 

Šo darbu ģenerāluzņēmēji – SIA Ostas celtnieks un pašvaldības SIA Ventspils labiekārtošanas kombināts, būvuzraugs – personu grupa Lakalme/Aqua-Bramis. Tādējādi papildus 691 pievadam, kas izbūvēti projekta I un II kārtas laikā, tagad vēl 336 mājsaimniecībām tiks nodrošināta iespēja saņemt kvalitatīvus ūdenssaimniecības pakalpojumus – tīru dzeramo ūdeni no krāna un sadzīves notekūdeņu novadīšanu pilsētas kopējā tīklā.

 

Turklāt objektos atjaunots arī segums un ar pašvaldības iestādes Komunālā pārvaldefinansējumu sakārtotas ielu nomales, apgaismojums, kā arī veikti citi labiekārtošanas darbi.

 

Tagad, kad vērienīgā ūdenssaimniecības attīstība šai privātmāju rajonā tuvojas noslēgumam, ir laiks atzīmēt paveikto. Tāpēc ŪDEKA aicina gan ciemu iedzīvotājus, gan citus interesentus 10. septembrī uz svinībām.

 

Viss sāksies plkst. 13 ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Ventspils pilsētas domes pārstāvju svinīgām uzrunām, kam sekos īpašā svētku loterija. Par smieklu devu pasākumā rūpēsies Jānis Jarāns kopā ar Daini Porgantu, bet par muzikālo noformējumu – kapela Hāgenskalna muzikanti. Pasākuma laikā būs izveidotas arī radošās darbnīcas, kurās iedzīvotāji varēs vairāk uzzināt par pašvaldības SIAŪDEKA darbību, kā arī pārbaudīt savu izveicību īpašās sacensībās.

 

Projektu Ūdenssaimniecības attīstība Ventspilī, III kārta līdzfinansē Eiropas Savienība. Finansējuma saņēmējs šī projekta ietvaros ir ŪDEKA.

 

Projekta administratīvās, finanšu un tehniskās vadības uzraudzību nodrošina Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: