ŪDEKA savos nozīmīgākajos objektos labprāt uzņem viesos arī skolēnus. Piemēram, pagājušajā nedēļā uzņēmumā viesojās 4. vidusskolas visu trīs 11. klašu audzēkņi, kā arī 2. pamatskolas 4. klases skolēni.

Apmeklējuma laikā skolēni Dzeramā ūdens atdzelzošanas stacijā parasti uzzina par dzeramā ūdens ieguvi, sagatavošanas procesu, tā attīrīšanu un ceļu līdz iedzīvotāju mājokļiem. Savukārt Notekūdeņu attīrīšanas ietaišu kompleksā interesenti apskata, kā notiek savākto notekūdeņu bioloģiskā attīrīšana, kā tie attīrīti nonāk Baltijas jūrā un kas notiek ar blakusproduktiem.

 

Lai vēl vairāk par ūdenssaimniecību informētu tieši skolēnus un viņi uzzinātu par Ventspils tīro un kvalitatīvo ūdeni, par notekūdeņu savākšanu un attīrīšanu, par uzņēmuma vēsturi un paveikto ūdenssaimniecības attīstībā Ventspilī, ŪDEKA uzsākusi darbu pie speciālas izstādes un prezentācijas materiālu izstrādes, ko Ventspils vispārizglītojošās skolās plānots izrādīt nākošā mācību gada sākumā.

 

Organizējot atvērto durvju dienas un uzņemot viesos skolēnu grupas, uzņēmumu pēdējo pāris gadu laikā apmeklējuši vairāk nekā 1000 interesentu dažādās vecuma grupās – aizrautīgi stāstītajā klausās gan pirmsskolas vecuma bērni, gan pamatskolas un vidusskolas audzēkņi, gan arī pieaugušie.

 

Ja skolēnu grupas uzņēmuma objektus vēlas paspēt apmeklēt vēl šajā mācību gadā, lūgums pieteikties iepriekš, zvanot pa tālruni 63661495.

 

Foto paraksts: 2013. gadā Zinātnieku nakts ietvaros ŪDEKAS objektus apmeklēja Somijas un Vācijas skolēnu un skolotāju grupa.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: