Lai nodrošinātu topošajiem vecākiem pēc iespējas lielāku komfortu un drošības izjūtu, Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas dzemdību nodaļa papildus valsts nodrošinātajam minimumam piedāvā vēl virkni pakalpojumu.

Domājot par papildu ērtībām, nodaļā jaunās māmiņas par noteiktu samaksu var izvēlēties sev tīkamu ginekologu, vecmāti vai jaundzimušo ārstu neonatologu, ar kuriem noslēdz līgumu par pirmsdzemdību aprūpi. Līdz ar to jaunajiem vecākiem ir iespēja sadarboties ar tiem mediķiem, kam viņi uzticas un ar kuriem viņiem ir psiholoģiskā saskaņa.

 

Tāpat jaunā māmiņa var uz noteiktu laiku paņemt bērnu māsas individuālo palīdzību (ārpus dežūras), kā arī saņemt kvalificēta krūts barošanas speciālista maksas konsultācijas. Dzemdību nodaļas vecākā vecmāte Gunta Cērpa stāsta, ka vislielākais pieprasījums ir tieši pēc vecmātēm, ar kurām topošajām māmiņām jau pirms dzemdībām izveidojas lielisks kontakts.

 

Nodaļā ir pieejama arī dzemdību atsāpināšana. Ja paciente pati to vēlas, tad tas ir maksas pakalpojums. Bet, ja ir kādi sarežģījumi un ārsti izlemj, ka tas ir nepieciešams, tad slimnīca to nodrošina bez maksas.

 

Šos maksas pakalpojumus slimnīca nodrošina papildus valsts apmaksātajiem palīdzības veidiem, lai nodrošinātu pacientiem pilnvērtīgu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību. Turklāt jāpiebilst, ka šādus maksas pakalpojumus piedāvā arī citu Latvijas slimnīcu dzemdību nodaļas, bet Ventspils slimnīcā šo pakalpojumu cenas ir zemākas nekā vidēji valstī.

 

Bet, lai jau iepriekš kārtīgi sagatavotos bērniņa piedzimšanai, slimnīca topošajām māmiņām un viņas ģimenes locekļiem piedāvā noklausīties izglītojošu lekciju ciklu, kā arī piedalīties praktiskajās nodarbībās. Grūtniecēm tiek piedāvātas četru dažādu tēmu lekcijas – Dzemdības un pēcdzemdību periodsElpošana un pozu pielietošana dzemdībās, ko vada vecmāte Aija Ziemele, Krūts barošanavecmātes Dailas Tauriņas vadībā, kā arī Handlings – prasmīga zīdaiņa aprūpe ikdienā, ko vada fizioterapeite Arnita Birziņa.

 

Jaunās māmiņas tiek aicinātas lekcijām pieteikties savlaicīgi, sākot no 30. grūtniecības nedēļas. Pieteikties lekcijām var pa tālruni 63624404. Maksa par vienu lekciju ir četri lati, bet, ja tā tiek apmeklēta kopā ar topošo tēvu vai citu radinieku, būs jāmaksā seši lati. Apmeklējot trīs nodarbības, ieskaitot divas lekcijas – Dzemdības un pēcdzemdību periods un Elpošana un pozu pielietošana –, kopā ar topošo tēvu vai citu ģimenes locekli, ģimene tiks atbrīvota no maksas pakalpojuma par vīra vai viena līdz divu radinieku klātbūtni dzemdībās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: