Sestdien Pārventas bibliotēkā sieviešu koris no Rīgas „Sapnis” aicina uz koncertu „Kurzemes meitīnas lūkoties(i)...” Koncertā skanēs latviešu un pasaules tradicionālās tautas dziesmas, Ziemassvētku dziesmas un melodijas.

Pareizāk gan būtu teikt - iesim Rīgas meitīnas lūkoties(i). Jo garajā ceļā, lai ieskandētu lielo gaidīšanas svētku - Adventa laiku, un pietuvinātu mūs tam mieram un brīnumam, ko nesīs Ziemassvētki, Ventspilī uzstāsies vairāk nekā trīsdesmit Rīgas dziedātājas.

Bet kāpēc tad Kurzemi lūkoties(i)? Ne bez svarīga iemesla viens no labākajiem Latvijas sieviešu koriem- koris “Sapnis” - Latvijas Dziesmu svētku uzvarētājs, daudzu starptautisku koru konkursu laureāts, dodas koncertēt uz Ventspili, Užavu, Jūrkalni, Alsungu. Koris par savu ir izvēlējies tik reto un krāšņo Užavas tautas tērpu un nu vēlas to pilnveidot, izprast tā rašanās vēsturi.

Kamēr tautas tērpi top, koris 3. decembrī plkst. 11 sniegs labdarības koncertu Ventspils pansionātā un Bērnu namā “Selga”, publisku koncertu plkst.17 Pārventas bibliotēkā, bet vakaru pavadīs Jūrkalnē.

4.decembrī tiks aizdegta otrā Adventes svece Dievkalpojumā un koncertā Sv. Miķeļa Alsungas katoļu baznīcā, bet pēc tam ilgi gaidītā tikšanās Užavā - Adventes koncerts plkst.14 Užavas Tautas namā. Koris cer arī ieraudzīt Užavas tautas tērpu oriģinālā, uz ko ir iedrošinājusi Tautas nama vadītāja Gita Vilgute.

Koncerts Pārventas bibliotēkā ir bezmaksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: