Basketbols klubs Ventspils trešo panākumu LBL čempionātā izcīnīja pret līgas debitantu Jūrmala/Fenikss komandu, kurā spēlēja vairāki tieši no ventspilniekiem palienēti basketbolisti.

Par to, ka iespējams spēlēt LBL1, jūrmalnieki uzzināja vien septembrī, kad no dalības elites līgā atteicās Barons.Kūrortnieki neslēpj, ka gatavošanās sezonai līdz ar to neatbilda spēlēšanai šādā līmenī, taču neizmantot iespēju uzspēlēt elitē nedrīkstēja. Viens no komanda līderiem Atis Ozols pēc mača Ventspilī atzina, ka komanda neizskatījās nemaz tik bezcerīgi, ņemot vērā, ka tā nebija aizvadījusi nevienu pārbaudes maču: «Mums arī trūka pāris būtisku spēlētāju, tā kā ar laiku noteikti spēlēsim vēl labāk. Saspēlēsimies un noteikti arī kādu uzvarēsim.»

BK Ventspils maču ar jūrmalniekiem sāka pavisam vieglā riksī, tā pirmās minūtes pavadot iedzinējos un liekot Gundaram Vētram pieprasīt minūtes pārtraukumu. Lai gan ceturtdaļas noslēgumā izdevās panākt jau +7, pirmais puslaiks tika noslēgts ar mazāku pārsvaru – 40:36. Pēc atpūtas skaitļi uz tablo tomēr sāka griezties atbilstoši komandu rangiem un ventspilnieki pamazām ieguva arvien lielāku pārsvaru. Galu galā izcīnīta pārliecinoša uzvara 89:64, bet sarkt par šo maču noteikti nevajadzētu arī Jūrmalas/Feniksa spēlētājiem (tikai 6 kļūdas!).

Izspēlēties no sirds patikas šoreiz dabūja arī tie, kuriem citos mačos tiek atvēlēts īsāks spēles laiks. Lieliski šo iespēju izmantoja Dāvis Lejasmeiers, kurš gan palika bez punktiem, toties atdeva sešas rezultatīvas piespēles. Ar produktīvu sniegumu atkal izcēlās Sems Vilards – 10 punkti un 12 atlēkušās bumbas (bumbās ventspilnieku pārsvars 51:23). Pa 13 punktiem Artūram Bērziņam, Jānim Strēlniekam un Džamaram Jangam.

Ozols pēc mača jūrmalnieku rindās uzslavēja no Ventspils Augstskolas izīrēto trio – Čoders, Pinete, Jonāts. Pa visiem kopā studenti guva 33 punktus, bet rezultatīvākais ar 14 bija Ervīns Jonāts. Uģim Pinetem 12 punkti, bet Dāvim Čoderam septiņi, turklāt viņš sāncenšus sešas reizes izprovocēja uz pārkāpumiem. «Ļoti patika, kā skrēja Ventspils trio. Viņi tiešām ir pastiprinājums,» atzīst Ozols.

BK Ventspils nākamo maču aizvadīs sestdien, kad viesos tiksi ar Turības  basketbolsitiem.

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: