Jau ceturto gadu starptautiskais valodu uzņēmuma „Skrivanek Baltic” sadarbībā ar piecām Latvijas augstskolām – Latvijas Universitāti, Daugavpils Universitāti, Ekonomikas un kultūras augstskolu, Ventspils Augstskolu un Vidzemes Augstskolu – izsludina ikgadējo Jauno tulkotāju konkursu studentiem ar labām svešvalodu zināšanām.

Pieteikties konkursam var „Skrivanek Baltic” mājaslapā www.skrivanek.lv, kur līdz 31. oktobrim būs pieejami teksti trīs svešvalodās – angļu, franču vai vācu valodā. Studentiem jāizvēlas viena no svešvalodām un jāpārtulko pieejamais teksts latviešu valodā. Konkurss notiks divās atlases kārtās. 1. konkursa kārtas darbi jāiesniedz elektroniski līdz 31. oktobrim.

Pēc 1. konkursa kārtā iesūtītajiem tulkojumiem labākie divi vai trīs tulkotāji no katras augstskolas iekļūs konkursa 2. kārtā un dosies uz Rīgu, lai klātienē „Skrivanek Baltic” birojā pierādītu vēlreiz savas tulkošanas prasmes.

Tāpat kā visus iepriekšējos gadus, arī šogad konkursā aicināti piedalīties ne tikai valodu un tulkošanas fakultāšu studenti, bet arī pārējās minēto augstskolu fakultātēs studējošie, kuriem ir labas angļu, vācu vai franču valodas zināšanas.

Darbu vērtēšanas galvenie kritēriji būs tulkojuma atbilstība oriģinālam, valodas kvalitāte – gramatika, interpunkcija, pareizrakstība un piemērotība valodas reģistram. Konkursa žūrijā būs iesaistīto augstskolu mācībspēki un „Skrivanek Baltic” tulkotāji un korektori.

Konkursa galvenā balva ir „Skrivanek Baltic” e-mācību licence vienam gadam. Uzvarētājs pēc savas izvēles varēs apgūt vienu no piedāvātajām valodām – britu angļu, amerikāņu angļu, vācu, franču, spāņu, itāliešu, nīderlandiešu vai lietišķo angļu valodu. Konkursa balvu fondā ir arī citas veicināšanas balvas.

Foto no ventasbalss.lv arhīva: iepriekšējā konkursa finālisti no VeA

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Nauriss 01.08.2019, 15:47:27

    Es savulaik studiju gados ar piedalījos vairākos jauno tulkotāju konkursos. Tajā skaitā gan Skrivanek, gan https://www.tulkot.lv . Jaunajiem speciālistiem tie ir lieliski pirmās nopietnākas pieredzes gūšanai. Konkursa formāts, liek tiešām iespringt uz kvalitāti. Prieks, ka kompānijas tādus rīko.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: