Piektdien plkst.18.00 Pārventas bibliotēkā notiks Rīgas pareizticīgo draudzes jauniešu teātra izrāde pēc Aleksandra Arbuzova lugas "Mans nabaga Marats" (rež. Natālija Zaharjata) motīviem.

Ko mūsdienu cilvēks zina par karu? Nedaudz no grāmatām, nedaudz no mācību stundām, nedaudz no kino, nedaudz no ziņām televīzijā. Cilvēki, kuri šo baiso laiku pārdzīvojuši, aiziet, ar viņiem kopā aiziet arī vēsture. Izrāde „Mans nabaga Marats” ir jauniešu mēģinājums tuvoties A. Arbuzova daiļradei, mēģinājums atspoguļot atmiņas par cilvēkiem, kuri pārdzīvojuši Otro pasaules karu.

Jaunie aktieri ir lugas varoņu vienaudži. Lomas atveido Rīgas augstskolu studenti un skolēni, kuri aktiermākslu apgūst Pareizticīgo jauniešu Teātra apvienībā.

Izrādē ir darbojas tēls, kurš nav Aleksandra Arbuzova lugā. Tā ir mūsdienu meitene, kura skatītājiem stāsta par Ļeņingradas blokādi un lasa vēsturiskus faktus no dokumentālām hronikām. Izrādē daudz dramatisma, tomēr neiztrūkst arī gaišs, tīrs humors un negaidīti sižeta pavērsieni. Skanēs Frederika Šopēna un Mikaela Tariverdijeva mūzika.

Izrāde „Mans nabaga Marats” ir bezmaksas. Aicināti visi interesenti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: