Sestdien pirmo maču jaunajā Latvijas Basketbola līgas sezonā aizvadīs BK "Ventspils" basketbolisti, kas savā laukumā uzņems "Valmieras" komandu. Mača sākums pulksten 17, bet pirms tām (14.00) līdzjutējus iesildīs "Ventspils Augstskolas" basketbolisti, kas LBL2 mačā tiksies ar "Gulbenes bukiem".

Valmieriešiem tas būs pirmais mačs jaunajā sezonā, bet, gatavojoties tai, komanda ar mainīgām sekmēm aizvadīja vairākas pārbaudes spēles, cenšoties iespēlēt krietnas pārmaiņas piedzīvojušo sastāvu. Vidzemes klubu cīņās joprojām vedīs pieredzējušais Ainars Zvirgzdiņš, bet citādāk komanda krietni mainījusies. Par vefiešiem kļuvuši Jānis Kaufmanis un Jānis Bērziņš, komandā nav arī divu pagājušās sezonas līderu Pāvela Veselova un Raimonda Gabrāna.

Uz "Valmieru" pārcēlies eksbarons Artjoms Butjankovs un bijušais Jelgavas Zemgales centrs Jēkabs Rozītis. Sezonu komanda sāks ar diviem amerikāņiem ierindā – jau vasarā tai pievienojās amerikāņu aizsargs Džejs Lukass, bet šonedēļ kļuva zināms, ka "Valmierā" atgriezīsies lidojošais snaiperis Devīns Deiviss, kurš tajā spēlēja arī 2009./2010. gada sezonā. Latvijas mērogam pietiekoši solīds sastāvs (vismaz sezonas sākumam), lai domātu ne tikai par cienīgu spēli, bet arī kādu uzvaru.

Ventspilnieki pagājušajā sezonā pamanījās pāris reizes uzkāpt Valmieras grābeklim tā iepriecinot Vidzemes, bet sarūgtinot savus līdzjutējus. Jaunās sezonas pirmajos divos mačos savā laukumā BK "Ventspils" basketbolisti tikuši pie uzvarām, un nav šaubu, ka šo sēriju vēlēsies turpināt. Vēl jo vairāk tāpēc, ka otrdien visai cerīgā cīņā tomēr nācās atzīt Ukrainu "Azovmash" pārākumu un atvadīties no ULEB Eiropas kausu. Par papildus intrigu noteikti var uzskatīt "Ronalda Zaķa faktoru" – spēka uzbrucējs regulāri tiek pieteikts mačiem, enerģiski iesildās, bet laukumā vēl nav devies, bet viņa atgriešanās cīņa tika solīta tieši oktobrī. Varbūt šoreiz?

LBL 1. divīzijā šajā sezonā startē deviņas komandas. Divas no tām – BK "Ventspils" un "VEF" aizvadīs divu apļu mačus, bet pārējās spēlēs četros apļos. Sešas spēcīgākās komandas iegūst tiesības startēt izslēgšanas mačos.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: