18.septembrī Piedzīvojumu parka petanka laukumos notika vienas no galvenajām sezonas sacensībām petankā Latvijā - klubu ceļojošā kausa izcīņa par tiesībām pārstāvēt Latviju Eiropas klubu kausu izcīņā.

2010.gadā kausu izcīnīja Ventspils kērlinga kluba petanka komanda, kas deva iespēju šovasar Ventspilī organizēt Euro Cup izcīņas kārtu un savās mājās uzņemt klubu spēlētājus no Monako, Beļģijas, Ungārijas.

Gada laikā Latvijā ir audzis gan petanka spēlētāju pulks, gan meistarības līmenis, tāpēc šogad par kausu sacentās jau sešas komandas no četriem klubiem. Ventspils kērlinga klubu pārstāvēja divas komandas. Latvijas petanka sporta federācijas apstiprinātais sacensību nolikums noteica, ka katrā komandā var spēlēt 6 petankisti, no kuriem vismaz vienai ir jābūt sievietei, lai izspēlējot tripletus un dupletus, viena būtu mix komanda. Sacensības notika apļa sistēmā - katrai komandai tiekoties ar katra kluba komandu jauktajos tripletos, tripletos un trijos divnieku pāros, un, attiecīgi summējot uzvaru skaitu, tika noteikta labākā komanda.

Sacensības bija sīvas, spraigas un arī ilgstošas- kopumā tās ritēja vairāk kā deviņas stundas, un, tikai jau krēslai iestājoties, petankisti izspēlēja pēdējo bumbu, kas bija uzvaras vērtībā. Pirmo vietu un ceļojošo kausu ar 8 punktiem ieguva Upesciema klubs. Otro vietu, ar tādu pat punktu skaitu, bet savstarpēji zaudētu bilanci, izcīnīja Rīgas petanka spēlētāji, bet trešajā vietā ar 6 punktiem palika Ventspils kērlinga kluba petankistu komanda, kuras sastāvā spēlēja Eva Martinsone, Jautra Grosbārde, Evita Brālīte, Aida Pētersone, Ēriks un Sandijs Viļumovi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: