Rudenī, kad mainīgie laikapstākļi ne vienmēr ļauj sportot laukā, atkal der iegriezties Ventspils Ūdens piedzīvojumu parkā. Te var ne tikai sportot, bet arī atpūsties, turklāt kopa ar ģimeni un draugiem.

MAZAJĀ BASEINĀ pieejami dažādas maksas nodarbības. Bērnus trenē Sergejs Iļjins un Jeļena Ļeonova, kas nesen ieradusies no Jūrmalas. Jeļena strādā ar pašiem mazākajiem – bērniem līdz piecu gadu vecumam, pamazām pieradinot viņus pie ūdens un ļaujot saprast, vai zēni un meitenes pēc tam gribēs apmeklēt sporta skolu Spars.

Nodarbības, stāsta treneris Sergejs, notiek divas reizes nedēļā, un, ja bērniņš neslimo un cītīgi apmeklē treniņus, viņš jau pēc četriem mēnešiem var doties uz lielo baseinu:

«Svarīgākais ir nebaidīties no ūdens, bet to var panākt, regulāri peldot. Atgādināšu, ka peldēšana ir viens no universālajiem sporta veidiem, kas palīdz atbrīvoties no elpošanas problēmām, veido labu stāju, atslogo mugurkaulu – uzskaitījumu varētu turpināt, bet vēl man šķiet svarīgs, lūk, kāds fakts: Ventspilī ir jūra, upe, netrūkst arī ezeru, un šādā situācijā meitenēm un zēniem noteikti jāprot peldēt! Saku to ar visu atbildību, jo vecāki ne vienmēr būs kopā ar saviem bērniem, bet viņiem jāzina, kā rīkoties uz ūdens. Lai apgūtu nepieciešamās peldēšanas prasmes, iesaku apmeklēt nodarbības baseinā, jo mēs, treneri, zinām, kas jādara, lai iedrošinātu bērnus un iemācītu viņiem nebīties no ūdens. Mūsu labākie audzēkņi tiek uzņemti sporta skolā Spars, un tad par peldēšanas nodarbībām nav jāmaksā.»

Mazajā baseinā tiek organizētas arī nodarbības mazuļiem (no gada vecuma) kopā ar vecākiem, un tas ir divkāršs ieguvums, jo, vingrinoties kopā ar bērniem veselību nostiprina arī pieaugušie. Trenere Laura Ozola mazajā baseinā vada ūdens aerobikas un veselības grupas nodarbības, kuras apmeklējot, var samazināt arī lielo svaru.

LIELAJĀ BASEINĀ var peldēt gan lieli, gan mazi. Bērni šeit turpina attīstīt peldētprasmi, notiek ūdens aerobika pieaugušajiem. «Regulāri treniņi baseinā ne tikai uzlabo stāju, bet arī palīdz tad, ja gribas samazināt svaru. Peldēšana nostiprina imūnsistēmu un uzlabo vielmaiņu. Katru dienu lielajā baseinā līdz plkst. 15 peldēšanai atvēlēts vien celiņš. Pēc tam – līdz plkst. 18 – pie mums trenējas sporta skolas Spars audzēkņi, bet pēc tam atkal var peldēt visi. Aicinu darba devējus padomāt par savu darbinieku veselību un iegādāties abonementus, jo vesels cilvēks vienmēr strādās labāk,» uzskata baseina pārvaldnieks Aldis Plendišķis.

ATRAKCIJU UN SPA KOMPLEKSS ir universāla un daudzu cilvēku iecienīta atpūtas vieta, ko iecienījuši ne tikai ventspilnieki, bet arī pilsētas viesi. Ūdens atrakciju zonā izveidots 1,6 m dziļš mākslīgo viļņu baseins, kurā viļņi darbojas periodiski. Baseinā ir pretstraumes masāža un strūklas. Šajā daļā ir arī siltais baseins ar ūdens kaskādi un horizontālām masāžas strūklām, bērnu baseins ar figūrām – čūsku, putnu un sēni, kā arī divas 53 un 56 m garas un 6 m augstas slīdrenes, kalnu upe, divas SPA vannas un sauna.

SPA zonā atrodas trīs dažādas pirtis – turku pirts, aromātiskā sauna un Tylarium sauna, sāls istaba, aukstā ūdens baseins, piecvietīga masāžas vanna, masāžas dušas, aukstā ūdens toveris un mākslīgā ledus ģenerators.

Turku pirtī apmeklētāji paši var izvēlēties četrus dažādus aromātus. Pirtīs, saunās un sāls istabā skan nomierinoša mūzika. Sāls istaba ir telpa, kur sienas, griesti un grīda ir pārklāti ar īpašu sāls kārtu. Uzturēšanās sāls istabā veicina visa organisma attīrīšanos un atjaunošanos, noņem uzkrāto stresu un nogurumu, uzlabojas ķermeņa ādas struktūra un noregulējas dabiskā vielmaiņa, paaugstinās organisma spēja pretoties dažādām slimībām.

Uzturēšanos sāls istabā rekomendē, lai ārstētu elpošanas ceļu slimības, plaušu slimības, ādas slimības un profesionālās slimības. To iesaka apmeklēt smēķētājiem un tiem, kas strādā putekļainās vai slikti vēdinātās telpās, vai arī telpās, kur ir kondicionēts un pārāk sauss gaiss. Sāls istabu iesaka apmeklēt arī bērniem ar vāju imunitāti, diatēzi, alerģiju, bronhiālo astmu u. c. slimībām. Sāls istabā ieteicams uzturēties 15–20 minūtes.

«Pēc slodzes baseinā vai atlētikas zālē ir īpaši patīkami ieiet kādā pirtiņā vai atveldzēties SPA vannās. Daudzi te svin dzimšanas dienas, un tas ir izdevīgi, jo gaviļnieks un viņa draugi saņem atlaidi, tās pienākas arī grupām un ģimenēm. Esmu ievērojis, ka daudzi pēc pirts labprāt pasēž kafejnīcā Ūdensroze – iespēju atpūsties ir daudz!» atgādina pārvaldnieks Plendišķis.

MODERNAJĀ ATLĒTIKAS ZĀLĒ sportotājiem pieejams labs inventārs 31 trenažieris, un katrs no tiem attīsta konkrētu muskuļu grupu. Zālē strādā treneris Ervins Melngalvis, kurš sniedz profesionālas konsultācijas, kas īpaši noderēs iesācējiem, kuri vēl nezina, kā plānot savu treniņu grafiku.

Līdz gada beigām atlētikas zāles apmeklētājiem tiek piedāvāts īpašs bonuss – iegādājoties abonementu atlētikas zāles apmeklējumam, reizi nedēļā pēc treniņa zālē varēs peldēt lielajā baseinā.  «Esam to nosaukuši par komplekso abonementu veselības uzlabošanai, jo pēc spēka vingrojumiem cilvēks var peldēt, tādējādi pievēršot uzmanību arī sirds veselībai un pareizai elpošanai,» saka Plendišķis.

AEROBIKAS ZĀLĒS strādā vairākas profesionālas treneres – Laura Ozola, Ludmila Spurīte, Jeļena Smirnova un Iveta Leinberga. Katra no viņām piedāvā savu treniņa programmu – ir gan pilates, gan joga, gan intensīva aerobika, piemērota cilvēkiem ar dažādu fizisko sagatavotību. 

Lai katram baseina apmeklētājam izdodas izvēlēties to sporta veidu, kas patīk tieši viņam. Iespēju ir daudz! Mēs jūs gaidām Lauku ielā 5.

Uzziņas par treniņu un nodarbību grafiku var saņemt, zvanot 636 23974, e-pasts: baseins@ocventspils.lv

http://www.udensparks.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: