Ventspils pilsētas un novada jaunie vieglatlēti piedalījušies valsts čempionātā, kas risinājās Jēkabpilī, tiekot arī pie dažāda kaluma godalgām.

Pie zelta godalgām tika divi sporta skolas Spars atlēti. Juniorēm 3000 metru distanci visātrāk veica līga Jansone, bet sacensībās zēniem lodes grūšanā labāko rezultātu sasniedza Edgars Berķis, kurš arī vienīgais pārsniedza 14 metru (14,07) robežu. 3000 metros meitenēm sudraba godalgu izcīnīja novada sporta skolas pārstāve Zane Dankbāre, Iluta Veidemane no Spara bija otrā labākā šķēpmetēja junioriem, bet Ingus Zariņš, tikai par astoņiem centimetriem apsteidzot konkurentu, bija otrais diska mešanā junioriem.

Vairāki sportisti tika pie bronzas medaļām. Junioriem trešais šķēpa mešanā bija Jānis Svens Grīva no Spara, bet viņa komandas biedrs Ingus Zariņš bronzu izcīnīja kārtslēkšanā (viņam arī ceturtā vieta lodē). Meiteņu sacensībās 2000m kavēkļu skrējienā trešo vietu izcīnīja Santa Melkurte, bet zēniem šādu pašu rezultātu sasniedza Edijs Teirmanis (abi novada sporta skola).

Vairāki sportisti Jēkabpilī arī palika tūlīt aiz goda pjedestāla. Piemēram, 300m barjerskrējienā līdz medaļai pavisam maz pietrūka Jūlijai Kozinda, kurai tomēr nācās samierināties ar ceturto vietu. No novada sportistiem jauniešu mačos ceturto vietu izcīnīja arī Olga Jučinska (kārts), Nadīne Asiķe (800m), Mārtiņš Bišofs (2000m/kav), Kārlis Eniņs (800m) un Mikus Grieze (300m/b), kuram arī piektā vieta 400 metros. Junioriem lodē pavisam tuvu pjedestālam un trešajai medaļai bija Ingus Zariņš, bet meitenēm cita Spara pārstāve Elīza Šubrovska.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: