«19. jūnijā mēs ar dēlu būsim uz starta un piedalīsimies Piedzīvojumu parka pusmaratonā, es veikšu visu distanci, Uvis Jānis iecerējis noskriet piecus kilometrus, bet meita Ieviņa 18. jūnijā piedalīsies bērnu skrējienā,» saka Sandris Balinskis.

Sandris ar sportu vienmēr bijis uz tu, viņam patīk gan komandu sporta veidi, gan individuāla sportošana, piemēram, skriešana. Viņa kontā ir trīs maratoni, viens no tiem veikts Ungārijā, Rīgā izturība pārbaudīta sešu stundu skrējienā, bet 19. jūnijā Sandris skries vienpadsmito pusmaratonu: «Kad vien varu, esmu kustībā. Vienkārši nespēju nosēdēt mierā. Skrienot patīk pārbaudīt spējas un pierādīt sev, ka varu. Labākais rezultāts pusmaratonā ir 1,27,57, maratonā – 3,21,16.»

Tēva pēdās iet arī dēls Uvis Jānis, 14-gadnieks jau desmit gadus trenējas hokejā, pēdējā laikā pievēršoties arī skriešanai. Nordea Rīgas maratonā puisis noskrēja 10 km, bet Ventspilī viņa distance būs 5 km. Balinsku ģimenes dāmas – Tatjana un mazā Ieva Rebeka – pagaidām ir vērotājas, bet viņas ir tās, kas uzmundrina Sandri un Uvi Jāni gan pirms izšķirošajiem startiem, gan ikdienā: «Vecāku paraugs ir svarīgs, daudz svarīgāks par runāšanu, ka vajadzētu darīt šā vai tā. Zinu, ka daudzi pirms skriešanas streso, bet tam nav pamata. Nevajag gudrot, ko ar tevi domā citi, bet iet un darīt to, ko gribas, tātad, ja vēlies skriet, ej un skrien!»

Līdz 19. jūnijam vēl ir laiks, tāpēc tiem, kas šajā dienā kopā ar citiem iecerējuši sportot, Sandris iesaka katru dienu trenēties, sākumā noskrienot kaut vai divus trīs kilometrus. Nevajag sevi pārpūlēt, tomēr organismam jāpierod pie slodzes. Pāris dienu pirms sacensībām uzturā nevajadzētu lietot daudz gaļas, savukārt ūdenim ierobežojumu nav, enerģiju atjaunos banāni un medus ūdens.

«No rīta, ja paredzēta skriešana, trīs stundas pirms starta apēdu auzu pārslu biezputru, dzeru zaļo tēju, nedaudz vēlāk var apēst siermaizīti, ja kārojas – gabaliņu šokolādes un banānu. Pēc skriešanas ieteicams padzerties, apēst kādu augli, pēc stundas var ieturēties kārtīgi, bet padomājot, ko ēdam, lai ir veselīgi.»

Sandris iesaistījies arī Ventspils Maratona klubā, jo «patīkami būt kopā ar cilvēkiem, kuriem, tāpat kā man, ne tikai patīk skriet, bet arī ir interese par veselīgu dzīvesveidu. Kad esam citā valstī, noteikti apskatām arī pilsētu, kurā notiek skrējiens, un tās atkal ir patīkams emocijas.»   

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: