Ar BTA Rally Talsi 2011, kurš notika jau četrdesmito reizi, pilnā sparā atsākusies Latvijas rallija sezona. Talsos startēja arī trīs mūsu NJ Racing ekipāžas.

Jau trases pieraksti liecināja, ka sacensību trase būs ātra un smaga, īpaši viena tilta piedziņas automašīnām, tomēr tas nemazināja Ventspils autobraucēju apņēmību aizvadīt labas sacensības.

Visaugstāko starta numuru ieguva Naura Berķa un Arvja Piķa ekipāža, kuri ar savu pilnpiedziņas automašīnu startēja A+ ieskaites grupā. Pēc izstāšanās pēdējās divās sacensībās ekipāžai bija ļoti svarīgi tikt līdz sacīkšu finišam, tādēļ lielāka vērība šoreiz tika piešķirta stabilai braukšanai. Iespējams, šī iemesla dēļ uzrādītie rezultāti nebija tik augsti kā ierasts, tomēr galvenais mērķis – sasniegt finišu – tika izpildīts. Tiesa, ekipāža bez dažām neveiksmēm neiztika. Trešajā ātrumposmā sacīkšu auto palika bez bremzēm, bet desmitajā turbīnas defekta dēļ auto zaudēja lielu daļu jaudas. Finišā Berķim/Piķim devītā vieta A+ klasē, bet absolūtajā kopvērtējumā 36. vieta.

A+ ieskaites grupā startēja arī Edijs un Kārlis Bergmaņi, kuri pirms dažām nedēļām rallijsprintā Kalnamuiža 2011pirmo reizi karjerā kāpa uz goda pjedestāla. Talsos brāļi turpināja demonstrēt lielisku ātrumu un stabilitāti. Slavenajā Sukturu tramplīnā Bergmaņi izpildīja vienu no tālākajiem lēcieniem, tādējādi izpelnoties skaļas skatītāju ovācijas. Rallija noslēgumā Edijam un Kārlim augstā sestā vieta A+ klasē un 26. rezultāts absolūtajā ieskaitē.

2WD klasē ar savu priekšpiedziņas Ford Fiesta startēja Jānis Berķis un Edgars Čeporjus. Diemžēl jau treniņbraucienos ventspilnieki piedzīvoja pirmo pārsteigumu – automašīnai pazuda ceturtais pārnesums. Tomēr tas nebija šķērslis, lai mūsējie startētu rallijā ar visu ātrumkārbas defektu. Sacensības ekipāžai izrādījās visai īsas, jo otrajā ātrumposmā pusass defekta dēļ nācās izstāties. Operatīvs mehāniķu darbs, lai gan par to tika saņemts 15 minūšu sods, ļāva turpināt sacensības otrajā rallija dienā. Tomēr rezultāts otrajā dienā bija gandrīz identisks – izstāšanās dienas otrajā ātrumposmā atkal pusass defekta dēļ. Ko tādu NJ Racing ekipāžas vēl nebija piedzīvojušas.

Par Talsu rallija uzvarētāju kļuvusi igauņu ekipāža Georgs Gross/Raigo Molders, kuri par nepilnām divām minūtēm apsteidza lietuviešu Vitauta Šveda un Žilvina Sakalauska ekipāžu. Trešajā vietā ierindojās latvieši Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns. Jāpiebilst, ka no 85 startējošām ekipāžām finišu sasniedza tikai 56

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: