Pārventas bibliotēkā apskatāmā izstāde ir tik profesionāla, ka skatītājs pat neaizdomāsies – gleznu autores nav profesionālas mākslinieces.

Dana Liepiņa, Linda Egle un Lāsma Mūrniece ir studijas VINcenta dalībnieces. Ikdienā viņu nodarbošanās ir atšķirīgas: Lāsma ir valdes locekle ražošanas uzņēmumā, Dana strādā 4. vidusskolā par ķīmijas laboranti, bet Linda nodarbojas ar velosipēdu tirdzniecību. Viņas vieno mīlestība uz mākslu, turklāt ne tikai vērošanas un apjūsmošanas līmenī.

To, ka šīs jūtas ir noturīgas, apliecina nopietnais darbs studijā, ievērojot gan skolotājas Mārītes Klušas ieteikumus, gan individuāli meklējot savu stilu.

Viens no iemesliem, kāpēc tieši šo VINcentas dalībnieču darbi veido izstādi, ir viņu rokraksts, ko palīdzējusi izkopt Kluša, kas cenšas saskatīt katra audzēkņa individualitāti. Otrs – viņu mākslinieciskās izaugsmes spējais uzrāviens: Dana gleznošanu mācās trīs gadus, bet Linda un Lāsma – tikai divus. Iespējams, tieši tādēļ darbos vērojams zināms svaigums, netradicionāls piegājiens, mākslinieciski meklējumi.

Apskati fotogrāfijas!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: