Šīs nedēļas nogalē Kauņā tiks dalītas Baltijas Basketbola līgas (BBL) godalgas, par kurām otro sezonu pēc kārtas cīnīsies arī mūsu BK Ventspils spēlētāji.

Pagājušajā gadā ventspilnieki bronzas medaļas burtiski izrāva (vārda vistiešākajā nozīmē) no Šiauliai rokām. Mūsējie netaisījās piekāpties saistībā ar tiesnešu neprecīzo lēmumu uzvaru piešķirt Šauļu basketbolistiem. Taisnību mūsējie meklēja Baltijas Basketbola līgas vadības kabinetos, kur pēc spēles iesniedza protestu, ka nepiekrīt tās iznākumam. Ventspilnieki uzskatīja, ka uzvaras grozuŠiauliai guva jau pēc spēles beigu signāla. Apskatoties spēles video, tas arī apstiprinājās.

Visas šīs epopejas rezultāts bija tāds, ka bronzas medaļas tika piešķirtas abām komandām. Savā ziņā tas bija zelta vidusceļš, jo ventspilnieki nepiekrita sākotnēji piedāvātajai pārspēlei, bet lietuvieši savējiem taču arī neatņems piešķirtās godalgas. Tāpēc šajā gadījumā var teikt, ka vilks paēdis un kaza dzīva.

Kā būs šogad? Vai ventspilniekiem izdosies divus gadus pēc kārtas kāpt uz goda pjedestāla? Varbūt izdodas lauzt arī ierasto finālu Kauņas ŽalgirisLietuvos Rytas? Atbildes būs jau pavisam drīz – svētdienas vakarā, kad tiks izspēlētas cīņas par bronzas un zelta medaļām.

Vispirms, sestdien plkst. 18, BK Ventspils un KauņasŽalgiris izspēlēs pirmo pusfināla spēli par iekļūšanu turnīra finālā. Otrajā pusfinālā plkst. 20.30 tiksies Lietuvos Rytasun VEF Rīga basketbolisti. Abu pāru zaudētāji svētdien plkst. 15 cīnīsies par bronzas medaļām, bet plkst. 17 paredzēts lielais fināls.

Ventspilnieku izredzes vērtē Ventspils Augstskolas treneris Edgars Buiķis:

– Būs grūti. Tomēr, ja ārējai līnijai spēle aiziet, var būt visādi. Ir vairāki faktori, kas mums jāņem vērā. Pirmkārt, spēlējam Kauņā, ka vēl vairāk apgrūtina situāciju. Otrkārt, mūsu basketbolisti pēdējā laikā nerāda labāko sniegumu – mums nav komandas spēles. Teikšu tā, ja laukumā būtu četri mūsu basketbolisti un viens leģionārs, iespējams, spēle būtu citādāka. Treškārt, daudz kas būs atkarīgs no Jāņa Strēlnieka, jo līdzvērtīga aizvietotāja viņam nav. Tomēr es ceru, ka mūsējie parādīs skaistu basketbolu un laukumā atdos visus spēkus. Ja mums neizdosies uzvarētŽalgiri, domāju, ka par trešo vietu spēlēsim pret VEFbasketbolistiem. Kaut gan šogad Rytas neizskatās tik spēcīga kā agrāk, tomēr lieku kādus 70%, ka uzvarēs lietuvieši. Ja spēlēsim pret VEF, tad galvenais ir nosegt viņu snaiperus Janičenoku un Valteru, tad visam vajadzētu būt kārtībā, jo, kas to varētu izdarīt, mums ir. Trešā vieta ir pilnīgi reāla. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: