18. aprīlī Tārgales pamatskolā Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) rīkos bērnu drošības kampaņas ToDo drošā mājapasākumus.

Kampaņas ToDo drošā māja mērķis ir izglītot sākumskolas vecuma bērnus par to, kā pasargāt sevi no dažādiem riskiem un drošības apdraudējumiem, piemēram, par elektrodrošību, gāzes drošību, ugunsdrošību un personisko drošību.

Pie 1. – 4. klašu skolēniem ar ceļojošajiem busiņiem atbrauks galvenais kampaņas varonis drošības cimds ToDo un viņa komanda, atvedot sev līdzi drošāko mājokli pasaulē, kuru palīdzējuši iekārtot eksperti no Izglītības un zinātnes ministrijas, Darba drošības un vides veselības institūta, AS Latvijas Gāze, AS Latvenergo, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, kā arī drošības kompānijas GRIFS AG.

Īpaši veidotājā kampaņas ToDo drošajā mājoklī ietilpst virtuve, dzīvojamā istaba, garāža un pagalms, kas palīdzēs bērniem izprast dažādo drošības elementu vietu viņu ikdienā. Katra zonā ir veidotā tā, lai bērni piedalās, iesaistās, ieskatās, ieklausās un atceras! Kampaņas ietvaros ir izstrādātas arī vadlīnijas skolotājiem un vecākiem, kurās ietverts precīzs visu materiālu raksturojums par bērnu drošību un sniegts izvērsts skaidrojums par materiālu pielietojumu darbā ar skolēniem.

Tārgales pamatskolā bērnu drošības kampaņa risināsies 18. aprīlī, tajā aicināti piedalīties vairāk nekā 200 skolēni no Ventspils pilsētas un tuvējiem novadiem. Laikā no plkst. 15 līdz plkst. 17 vecāki kopā ar bērniem tiek aicināti viesoties ToDo drošajā mājā un kopīgi apgūt zināšanas par drošību ikdienā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: